ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΤΗ ΧΑΒΑΗ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥ (του Γιάννη Ζήση)

obama140 12 01 09 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

obama140 12 01 09 - Σόλων ΜΚΟ Ο κόσμος καίγεται, το αίμα ρέει στην χέρσα και άνυδρη γη και κείνος ατάραχος στις διακοπές του και στο υδροβόρο γκαζόν του γκολφ αφού επιτέλεσε τον θρίαμβο να βγει απ’ την «καλύβα του Μπάρμπα-Θωμά» και να γίνει Πλανητάρχης.  «O tempora o mores»*.

 Έτσι σχεδιάζονται και εξαργυρώνονται « τα μέλλοντα », με ανθρώπους που «δεν μπορούν να διχάσουν την Αμερικάνικη Πολιτική». Αλήθεια δεν τη δίχαζαν οι προεκλογικές του επικλήσεις; Δεν δίχαζαν τελικά οι στάσεις του τους Δημοκρατικούς; Δεν επιδίωκε κάτι διαφορετικό; Δεν συζήτησε για την μεταβατική περίοδο με τον Τζωρτζ Μπους για την οικονομική κρίση;
  
        Η Ομπαμάνια τέλος. Η Χαβάη και οι Παλαιστίνιοι είναι αρκετά κοντά στα μέσα ενημέρωσης.

        Η Ευρώπη «κάτι τις» έδειξε. Αυτός τίποτε! Και όταν κάποιοι πήγαν να επικοινωνήσουν μαζί του, όπως επικοινωνούσαν προεκλογικά, για να του πουν την άποψή τους για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή αυτός γύρισε το πρόσωπο παγερά και ψυχρά, ενώ σε αυτούς που έλεγαν «Ομπάμα μαζί σου» χαιρέτισε χαμογέλασε και ένευσε στρεφόμενος στην συνέχεια στην εξάσκηση του γκολφ «χάριν καλής περιβαλλοντικής κουλτούρας». Ξέρουμε πόσο υδροβόρο σπορ είναι το γκολφ.  Ε, θα μπορούσε να ποτιστεί και με λίγο αίμα  βέβαια το γκαζόν.  Μπορεί να ‘ταν και πιο ευτροφική η κατάσταση για το γκαζόν. Και όταν πήγαν να του δώσουν ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας καταγγελίας ε, βέβαια τώρα γιατί να ενοχληθεί ο Πλανητάρχης μέρες που είναι στην Χαβάη 0-0; Γιατί να διαταραχθεί ο χαβάς; Για την τρομοκρατική επίθεση στην Βομβάη; Θαύμα! Μίλησε, τώρα όμως σιγή…. Πολύ γρήγορα έγινε το θαύμα και τέλειωσε αυτός ο μύθος!

         Μ’ αυτή την ταχύτητα τρέχουν τα γεγονότα.  Θα παρακολουθήσουμε πως θα τα πάει και με την οικονομία. Θα γελάσουμε(;) αρκετά.


http://www.protothema.gr/content.php?id=20891


12 Ιανουαρίου 2009, 

Γιάννης Ζήσης, Δημοσιοφράφος – Συγγραφέας 
Μέλος της γραμματείας της ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ

Σχετικά άρθρα