ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΘΙΑ – ΤΟΠΟΣ & ΤΟΠΙΑ – ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ ΜΑΛΙΑΚΟΣ

ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΘΑ οκ scaled - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΘΑ οκ scaled - Σόλων ΜΚΟΩδή στη Φθία – Τόπος & τοπία – Σπερχειός Μαλιακός, Μια φωτογραφική – αισθητική, ποιητική και μυθολογική περιγραφή του Σπερχειού ποταμού και του Μαλιακού Κόλπου. Αειφορία, Φύση και Τέχνη.

Η Φύση αποτελεί το θεμέλιο αειφορίας της ζωής και της εξέλιξής της. Στο σύγχρονο τρόπο ζωής που κατακλύζει από τα θεάματα της πόλης και των ανθρώπων, η φύση γίνεται όλο και πιο ξένη στη συνείδησή μας.

Η φύση, μέσα από την περιβαλλοντική κρίση και σύγχυση, επιστέφει σαν αξία ζωής, σχέσης και προοπτικής. Η φύση εξακολουθεί να δίνει λύσεις και στα ανθρώπινα προβλήματα, ακόμη και σε εκείνα της οικονομίας και της ανάπτυξης.

Έτσι λοιπόν μία αισθητική ματιά στη φύση, οργανωμένη περιβαλλοντικά, όχι μόνο προβάλλει το τοπίο, εν προκειμένω, του Σπερχειού – Μαλιακού αλλά και αποτελεί παράθυρο εξόδου από τα τεχνητά περιβαλλοντικά γκέτο και τα προσχηματικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα της περιοχής, δείχνοντας έναν άλλο ορίζοντα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και ποιότητας ζωής. Πάνω απ’ όλα όμως οι εμπειρίες και οι φωτογραφίες στη φύσης αποτελούν ιάματα και παράθυρα ψυχής.
(Απόσπασμα του Άλμπουμ).

Το Φωτογραφικό άλμπουμ “Ωδή στη Φθία – Τόπος & τοπία – Σπερχειός Μαλιακός” εκδόθηκε το Δεκέμβριο 2008 από τις Εκδόσεις ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ. Η πολυτελής έκδοση είναι 240 σελίδων.

Σχετικά άρθρα