ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΛΑΙΝΕ ~ Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα

climate boat - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

climate boat - Σόλων ΜΚΟΑγαπητοί φίλοι και φίλες, 
Πρόσφατα, μία κορυφαία επιστήμονας ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης σχετικά με τη ρύπανση του διοξειδίου του άνθρακα, καθώς περιέγραφε ένα εφιαλτικό μέλλον στο οποίο δε θα υπάρχει πλέον ζωή στις θάλασσές μας. Το αν θα βγει αληθινός ο εφιάλτης της εξαρτάται από εμάς.


Η μεγαλύτερη Σύνοδος Κορυφής της δεκαετίας για το κλίμα θα λάβει χώρα σε μόλις τέσσερις μήνες και οι ηγέτες του κόσμου μπορούν να θέσουν έναν επαναστατικό στόχο: την παγκόσμια απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Μια τέτοια συμφωνία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη σωτηρία του πλανήτη από την καταστροφική κλιματική αλλαγή, στέλνοντας σε πολιτικούς, διευθυντές εταιρειών και χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι ήρθε το τέλος της εποχής της βρώμικης ενέργειας. Η νίκη δε θα είναι εύκολη αλλά, εάν κάνουμε τους ηγέτες να νιώσουν τη δύναμη αυτού του κινήματος, μπορούμε να κερδίσουμε. 

Πέρυσι, το κίνημά μας συνέβαλε στη διοργάνωση της μεγαλύτερης κινητοποίησης της Ιστορίας για το κλίμα με την Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα. Για τις 29 Νοεμβρίου, μερικές ώρες μόνο πριν φτάσουν οι ηγέτες στο Παρίσι για τη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα, ετοιμάζουμε κάτι ακόμη μεγαλύτερο! 

Κάνε κλικ για να πεις «Είμαι μέσα!» για τη φετινή Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα και να μάθεις αμέσως ποιες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην περιοχή σου. 
https://secure.avaaz.org/el/save_the_date_loc/?byOkyhb&v=62619
Το Παρίσι δεν είναι ο τελικός σταθμός στον αγώνα μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Όμως, έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε ότι θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Ο Πάπας μόλις ζήτησε να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του κλίματος, οι ηγέτες του G7 έχουν ήδη δεσμευτεί για τη σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και το κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μειώνεται ημέρα με την ημέρα. Παράλληλα, σε όλο τον κόσμο, το κίνημα για το κλίμα σημειώνει μεγάλες επιτυχίες, αναγκάζοντας τους παγκόσμιους ηγέτες να συμπεριλάβουν στην ατζέντα τους την καθαρή ενέργεια και σταματώντας εκατομμύρια επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα. 

climate boat
Διαθέτουμε ήδη την τεχνολογία που χρειαζόμαστε για να ανάψουμε τη σπίθα της επανάστασης που θα μας σώσει από την απόλυτη κλιματική καταστροφή. Ωστόσο, εδώ και δεκαετίες, οι ηγέτες μας υποκύπτουν στα συμφέροντα ισχυρών εταιρειών ορυκτών καυσίμων και, εάν δεν τους δείξουμε ότι ως πολίτες του κόσμου είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για το μέλλον μας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ενδώσουν και πάλι. 

Το κίνημά μας, που αποτελείται από 42.000.000 πολίτες, δημιουργήθηκε με σκοπό να το σταματήσει αυτό! Οι περσινές δράσεις για το κλίμα έστειλαν ένα μήνυμα στους ηγέτες: Η δημιουργία ενός νέου κόσμου βρίσκεται σε εξέλιξη. Τώρα χρειαζόμαστε μια γιγαντιαία δράση στο Παρίσι, σε συνδυασμό με συντονισμένες δράσεις σε άλλες μεγάλες πόλεις και χιλιάδες μικρότερες δράσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο, για να ξεκαθαρίσουμε στους ηγέτες του κόσμου ότι δε θα τους επιτρέψουμε να βάλουν τα κέρδη από τα ορυκτά καύσιμα πάνω από το μέλλον του ανθρώπινου είδους. Κάνε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δηλώσεις συμμετοχή! 
https://secure.avaaz.org/el/save_the_date_loc/?byOkyhb&v=62619
Ή, αν εκπροσωπείς κάποια οργάνωση που θα ήθελε να συμμετάσχει, πάτησε αυτόν το σύνδεσμο για να συνεργαστείς με το Avaaz και μαζί να κάνουμε αυτή τη δράση μαγική: 
https://secure.avaaz.org/el/pcm_2015_org_sign_on/

Με ελπίδα και ευγνωμοσύνη, 
Oli, Morgan, Ricken, Iain, Emma, Ari και η ομάδα του Avaaz

Υ.Γ. Μόλις ανακοινώσαμε τη διοργάνωση της πορείας στην εφημερίδα The Guardian! Για να διαβάσεις το σχετικό άρθρο (στα αγγλικά), κάνε κλικ εδώ και κοινοποίησέ το παντού! 

ΠΗΓΕΣ: 
ΟΗΕ: Επιδίωξη παγκόσμιας δράσης για την κλιματική αλλαγή εντός του 2015 (Ναυτεμπορική)
http://www.naftemporiki.gr/story/958147/oie-epidioksi-pagkosmias-drasis-gia-tin-klimatiki-allagi-entos-tou-2015 
Θερμότερο έτος στην ιστορία το 2015 (Έθνος) 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23106&subid=2&pubid=64222476 
Ο Πάπας παρεμβαίνει με εγκύκλιο για το περιβάλλον (Η Καθημερινή)
http://www.kathimerini.gr/819000/article/epikairothta/perivallon/o-papas-paremvainei-me-egkyklio-gia-to-perivallon 
«Εάν η Σύνοδος Κορυφής του Παρισιού για το κλίμα καταλήξει σε αποτυχία, δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο», λέει ο υπεύθυνος της ΕΕ για το κλίμα – No plan B if Paris climate summit ends in failure, says EU climate chief (The Guardian) 
http://www.theguardian.com/environment/2015/jul/06/no-plan-b-if-paris-climate-summit-ends-in-failure-says-eu-climate-chief 
Η Apple, η Microsoft, η Google και άλλες αμερικανικές εταιρείες δεσμεύονται να συνεισφέρουν με 140.000.000.000 $ στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής – Apple, Microsoft, Google and other US firms to commit $140bn to address climate change (International Business Times)
http://www.ibtimes.co.uk/apple-microsoft-google-other-us-firms-commit-140bn-address-climate-change-1512696 
Το Βατικανό συνεχίσει να ασκεί πίεση για το περιβάλλον και προσκαλεί δημάρχους σε συνάντηση με τον Πάπα – Vatican Keeps Up Eco-Pressure, Invites Mayors to See Pope (New York Times)
http://www.nytimes.com/aponline/2015/07/15/world/europe/ap-eu-rel-vatican-climate.html


Πηγή: Τοπικοποίηση, topikopoiisi.com

Σχετικά άρθρα