ΠΑΙΔΕΙΑ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

UNICEF: ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

unicef 1 children - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

unicef 1 children - Σόλων ΜΚΟΣχεδόν 30 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο στις χώρες που πλήττονται από έκτακτες ανάγκες ή ένοπλες συρράξεις, σύμφωνα με τη Unicef.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Unicef, στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, λόγω της επιδημίας Έμπολα, που επηρεάζει πάνω από 3,5 εκατομμύρια παιδιά.

Επίσης, επισημάνει για τις χώρες και τις περιοχές που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις:

  • Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία το 1/3 των σχολείων είχε πρόσφατα χτυπηθεί από σφαίρες, πυρποληθεί, λεηλατηθεί ή καταληφθεί από ένοπλες ομάδες.
  • Αποκατάσταση χρειάζονται πάνω από 100 σχολεία που χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγια για περισσότερους από 300.000 εκτοπισθέντες κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης σύγκρουσης στη Γάζα.
  • Μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν σκοτωθεί και απαχθεί στη βορειοανατολική Νιγηρία, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 200 κοριτσιών που δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί.
  • Σχεδόν 3 εκατομμύρια παιδιά, το ήμισυ του σχολικού πληθυσμού της Συρίας, τώρα δεν παρακολουθούν μαθήματα σε τακτική βάση.
  • Περίπου 290 σχολεία έχουν καταστραφεί ή υποστεί βλάβες στις πρόσφατες μάχες στην Ουκρανία.

 
Πηγή/φωτόtvxs.gr

Σχετικά άρθρα