ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ekloges perivallon 110612 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

ekloges perivallon 110612 - Σόλων ΜΚΟΣτην αβεβαιότητα των απανωτών προεκλογικών περιόδων και ενώ η ελληνική κοινωνία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο χάος της κρίσης, ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε πραγματικά βιώσιμες λύσεις για δυναμική έξοδο της χώρας από την κρίση!

Από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, μεγάλος απών ήταν ο μόνος στέρεος πυλώνας για βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη: το περιβάλλον.


Σε αντίθεση με όσα δείχνουν να πιστεύουν οι πολιτικοί μονομάχοι, το περιβάλλον δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο για την Ελλάδα, ούτε πολυτέλεια. Ειδικά τώρα, απαιτείται γενναία στροφή προς μια περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία.

Οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είναι τεκμηριωμένες, ξεκάθαρες και σε πολλές περιπτώσεις νομικά δεσμευτικές που καθυστερούν επί δεκαετίες. Έχουν όμως και πολιτικό κόστος, καθώς ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και τις συνηθισμένες προεκλογικές υποσχέσεις. Έχουν πολιτικό κόστος, επειδή δεν αφήνουν περιθώρια για μικροκομματικές σκοπιμότητες και απαιτούν μαχαίρι στη διαφθορά και το εύκολο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Όσοι υπογράφουμε αυτή την ανοιχτή έκκληση, θέλουμε να σταματήσει η άνευ προηγουμένου πολιτική διολίσθηση του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση του φυσικού κεφαλαίου της χώρας ως ακινήτου προς εκποίηση. Καλούμε κάθε παράταξη που διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού να κάνει την υπέρβαση και να προτάξει στιβαρό πολιτικό προσανατολισμό βιωσιμότητας για τη χώρα.

Απαιτούμε δεσμεύσεις ότι η Κυβέρνηση και η Βουλή που ελπίζουμε ότι θα προκύψει από τις εκλογές του Ιουνίου θα αντιμετωπίσουν τη φύση ως συγκριτικό πλεονέκτημα, τους φυσικούς πόρους ως πλούτο εν ανεπαρκεία και το περιβάλλον ως πυλώνα καινοτομίας και δείκτη οικονομικής βιωσιμότητας.

Υπόγραψε την ανοικτή έκκληση του WWF Ελλάς

Πηγή/φωτό: GoPetition & WWF Ελλάς

Σχετικά άρθρα