ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΩΗΣ

upovruxio mouseio kenya - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

upovruxio mouseio kenya - Σόλων ΜΚΟΥποβρύχιο μουσείο για τη μελέτη της θαλάσσιας ζωής αλλά και ναυαγίων φιλοδοξεί να κατασκευάσει η Κένυα. 
Ήδη, με τη βοήθεια Αμερικανών αρχιτεκτόνων, ολοκληρώθηκαν τα πρώτα σχέδια του προτεινόμενου μουσείου, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το 2014.

Στο μεταξύ διεξάγονται συζητήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για τον προϋπολογισμό και το κόστος κατασκευής.


Αν υλοποιηθεί το έργο η Κένυα θα είναι μια από τις λίγες χώρες παγκοσμίως που διαθέτουν υποβρύχια μουσεία.
Το μεγαλύτερο υποβρύχιο μουσείο βρίσκεται στην Κίνα, ενώ τέτοια μουσεία διαθέτουν επίσης οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μουσείο της Κένυας θα κατασκευαστεί σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην πόλη Μαλίντι, που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
«Τα ναυάγια προσελκύουν πολλά ψάρια τα οποία τρέφονται με μικροοργανισμούς πάνω στα ξύλα των πλοίων, ενώ συχνά αποτελούν οικοτόπους ψαριών και άλλων θαλάσσιων ειδών. Θα συνεργαστούμε με πολλούς οργανισμούς για να μελετήσουμε τη θαλάσσια ζωή», τόνισε σε δηλώσεις του ο Cesar Bita, επικεφαλής αρχαιολογίας στα Εθνικά Μουσεία της Κένυας.

«Η θαλάσσια ζωή που θέλουμε να μελετήσουμε περιλαμβάνει αρκετά είδη ψαριών, χελώνες, ακόμα και δελφίνια γιατί φαίνεται πως η τροφή τους σχετίζεται με τα ναυάγια», προσέθεσε.

Πηγή/φωτό: Econews

Σχετικά άρθρα