ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΚΙ ΕΝΑ ΣΤΑ ΟΚΤΩ ΠΤΗΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

70039 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

70039 - Σόλων ΜΚΟΈνα στα τέσσερα θηλαστικά, ένα στα οκτώ πτηνά και περισσότερα από ένα στα τρία αμφίβια κινδυνεύουν, πλέον, να μην συμπεριλαμβάνονται στις ιστορίες που θα λένε, στο μέλλον, οι γονείς στα μικρά παιδιά τους για τον βιολογικό πλούτο του πλανήτη. Κι αυτό επειδή κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, σύμφωνα με το «Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ειδών», που έχει ετοιμάσει η Διεθνής Ένωση για τη Διαφύλαξη της Φύσης.

Σήμερα, σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεόρασης από τη Νέα Υόρκη, δύο ειδικοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα θέσει το κοινό για τη σημασία της δεκαετίας 2011-2020, την οποία ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει «Δεκαετία της Βιοποικιλότητας», φέρνοντας στην επικαιρότητα και πάλι την απώλεια ενός ευρύτατου φάσματος βιολογικών ειδών της Γης.

Ο ένας από τους δύο ειδικούς που θα δεχθεί ερωτήσεις είναι ο Αχμέντ Ντζογκλάφ, εκτελεστικός γραμματέας της Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα. «Η βιοποικιλότητα αφορά κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα φυτά, τα ζώα, τους μικροοργανισμούς και τα οικοσυστήματά τους. Αφορά τους ανθρώπους και την ανάγκη τους για επισιτιστική ασφάλεια, φάρμακα, καθαρό αέρα και νερό, καταφύγιο και ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον», αναγνωρίζει η Σύμβαση.

Δίπλα του, μπροστά στην κάμερα θα είναι η Μονίκ Μπαρμπύ, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Global environment Facility, του μεγαλύτερου χρηματοδοτικού οργανισμού στον κόσμο για προγράμματα που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, το πώς μπορούν χρηματοδοτήσεις να είναι διαθέσιμες σε αναπτυσσόμενες χώρες, που επιζητούν να εφαρμόσουν το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βιοποικιλότητα 2011-2020, το οποίο υιοθέτησε η Σύμβαση τον περασμένο Οκτώβριο.

Ζωντανά, οι δύο ειδικοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα θέτει το κοινό στο http://www.studiotalk.tv/show/live-interactive-un-webcast-the-un-decade-… και θα εξετάσουν τις δράσεις που μπορούν να αναληφθούν σήμερα, αντί να παραμένουν οι πολίτες του πλανήτη παθητικοί παρατηρητές ειδών, που χάνονται ανεπιστρεπτί το ένα μετά το άλλο, πουλιά, θηλαστικά, βατράχια, ψάρια, πεταλούδες…

Πηγή/φωτό: Tvxs

Σχετικά άρθρα