ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΝΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ: ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

climate change greece on bottom - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

Ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Ντόκος μιλά στη ΜΚΟ Σόλων  για την περιβαλλοντική πολιτική των ΗΠΑ που επιδρά  στην αυξητική κατανάλωση ρύπων παγκοσμίως αλλά και την ιστορική “άρνηση” των ΗΠΑ στα περιβαλλοντικά ζητήματα.
        Ο κ. Ντόκος αναφέρεται επίσης στην πρόοδο που έχει σημειωθεί σε τοπικό επίπεδο σε περιοχές της χώρας παρά την ύπαρξη συμφερόντων, αντιδράσεων και παγιωμένων αντιλήψεων, αλλά και τις μελλοντικά όλο και περισσότερο αυξανόμενες δυσκολίες του Μπαράκ Ομπάμα να περάσει τις –έστω και αμφιλεγόμενες- περιβαλλοντικές λύσεις που έχει προτείνει.

Οι μεγάλοι ρυπαντές του πλανήτη με το περιβαλλοντικό ζήτημα να εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων δύσκολα θα μπορέσουν να φτάσουν σε μία συμφωνία για την κλιματική αλλαγή. Κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο από την στιγμή που μια τέτοια συμφωνία είναι ανέφικτη χωρίς τις ΗΠΑ και τον ρόλο της Κίνας που θα κινηθεί παράλληλα.

Η συνέντευξη δόθηκε στα πλαίσια του Συνεδρίου «Κοπεγχάγη 2009: Το Περιβάλλον στη Δίνη μιας Παγκόσμιας Κρίσης» το οποίο διεξήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 26 και 27 Φεβρουαρίου με διοργανωτές το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου και το Παρατηρητήριο Πολιτικής και Δικαίου για την Κλιματική Αλλαγή.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Ντόκου στο youtube


3 Μαρτίου 2010

Συνέντευξη-σχόλιο: Άρης Καπαράκης, συνεργάτης της ΜΚΟ Σόλων 
aris@solon.org.gr 
Kάμερα-επεξεργασία: Γιώργος Φλώρος, Παναγιώτης Κατσουλάκος

 
 

Σχετικά άρθρα