ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΤΗΣ ΖΩΗΣ”

solon pofizo2 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

solon pofizo2 - Σόλων ΜΚΟ24 Ιουνίου 2009,
         
Οι οικολογικές ΜΚΟ, ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ και ΣΟΛΩΝ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής,  στις 24 Ιουνίου 2009 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ο επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο επίτιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, Tom Regan, βραβευμένος με το Mahatma Gandhi Award και προτεινόμενος για το βραβείο Pulitzer, ενώ με ομιλίες τους θα τιμήσουν την εκδήλωση οι κ.κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, καθηγητής Φιλοσοφίας και Βαγγέλης Πρωτοπαπαδάκης, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και Ηθικής, στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
          Επίσης, σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

Εκδήλωση αυτού του βεληνεκούς και περιεχομένου γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και στόχο έχει να προωθήσει στον ελλαδικό χώρο τις ιδέες της βαθιάς οικολογίας και του οικολογικού πολιτισμού, δίνοντας έμφαση στις ορθές σχέσεις του ανθρώπου τόσο με τον εαυτό του, όσο και με το περιβάλλον του και τις υπόλοιπες μορφές ύπαρξης.

        Για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό θα ακουστούν απόψεις με πρόθεση να προβληματίσουν βαθιά τον κόσμο για τη στάση μας απέναντι στη φύση και τη ζωή, και να θέσουν ευελπίστως τα θεμέλια για μια διαφορετική αντιμετώπιση όλων των έμβιων οργανισμών, βασισμένη πάνω στις αρχές και τις αξίες του σεβασμού, της ειρηνικής συμβίωσης και της αρμονικής συνύπαρξης.

Σχετικά άρθρα