ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΤΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ

new name same gmo 0 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

new name same gmo 0 - Σόλων ΜΚΟΤο λόμπυ βιοτεχνολογίας* έχει εξαπολύσει μια επικίνδυνη εκστρατεία ώστε να τους επιβάλει στις χώρες της Ευρώπης.
Αντί του όρου γενετική τροποποίηση, χρησιμοποιούν τώρα τον όρο επεξεργασία γονιδίων (gene-editing) και μ’ αυτό τον τρόπο θέλουν να παρακάμψουν τη νομοθεσία της ΕΕ για τους ΓΤΟ.
Όμως οι οργανισμοί που παράγονται μέσα από αυτές τις νέες τεχνικές εξακολουθούν να είναι ΓΤΟ αφού γίνεται παρέμβαση στο DNA.

Και ενώ η Κομισιόν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή)** οφείλει να δηλώσει με σαφήνεια ότι η επεξεργασία γονίδιων είναι γενετική μηχανική, ανέβαλε να δημοσιεύσει νομική γνωμοδότηση που να επιβεβαιώνει ότι οι ΓΤΟ που παράγονται μέσω επεξεργασίας γονιδίων και άλλων νέων τεχνικών εμπίπτουν στη νομοθεσία της ΕΕ για τους ΓΤΟ. Αυτό έγινε μετά από πιέσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο πλαίσιο της συμφωνίας TTIP (Συμφωνία Διατλαντικού Εμπορίου) της οποίας οι αδιαφανείς διαπραγματεύσεις συνεχίζονται εντατικά.

Αυτή τη στιγμή, η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαιτεί οι ΓΤΟ να έχουν τη σωστή σήμανση ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των καταναλωτών. Ωστόσο, η Κομισιόν με τη στάση της αφήνει απροστάτευτους τους Ευρωπαίους πολίτες οι οποίοι έχουν εκφράσει τη μαζική τους αντίθεση και απόρριψη για τους ΓΤΟ.

Αν τελικά η Κομισιόν δεν γνωμοδοτήσει ότι η επεξεργασία γονίδιων είναι γενετική μηχανική, τότε τα ΓΤ φυτά και ζώα σύντομα θα καταλήξουν στα χωράφια και στα πιάτα των Ευρωπαίων, χωρίς καθόλου έλεγχο ασφάλειας ή σήμανση – και χωρίς κανένα τρόπο να μπορούν να απαγορευτούν.

Εδώ δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η παρέμβαση στο DNA είτε γίνεται με γενετική τροποποίηση είτε με επεξεργασία γονιδίων σημαίνει μεταξύ όλων των άλλων τρομερά αρνητικών δύο ακόμα πολύ κρίσιμα πράγματα:

1 – ιδιωτικοποίηση της τροφής μέσω πατεντών

2 – μαζική δηλητηρίαση του περιβάλλοντος με glyphosate και άλλα πανίσχυρα ζιζανιοκτόνα.

Ειδικά το glyphosate είναι το απόλυτο φονικό όπλο με τόσο πολλές και ύπουλες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων. Έχει χαρακτηριστεί ως πιθανό καρκινογόνο από το IARC (Ινστιτούτο έρευνας για τον καρκίνο της ΠΟΥ) και παρά τη διαμαρτυρία εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών ο Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Β. Αντριουκάιτις ετοιμάζεται εντός του Μαΐου να του δώσει έγκριση για άλλα 10 χρόνια.

_______________

* Βιοτεχνολογία

Η Βιοτεχνολογία δεν είναι ούτε επιστήμη ούτε καινοτομία και δεν έχει τη παραμικρή ανθρωπιστική πρόθεση όπως παραπλανητικά θέλει να παρουσιάζεται. Είναι το βασικό γεωπολιτικό σχέδιο που επινόησε η ελίτ της παγκοσμιοποίησης για να ελέγξει και να εξουσιάσει την ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής. Διενεργείται από χημικές και πολεμικές εταιρείες που παράγουν χημικά δηλητήρια και δεν έχουν καμία σχέση, εμπειρία ή τεχνογνωσία όσον αφορά την γεωργία και την παραγωγή αγνής, υγιεινής, πραγματικής τροφής. Η διαδικασία της παρέμβασης στο DNA των οργανισμών είναι μια ύβρις προς τη Φύση και απειλεί την ίδια τη ζωή με μη αναστρέψιμους κινδύνους και συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων και των ζώων.

** Κομισιόν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή)

Η Κομισιόν είναι ένα σώμα από 28 επιτρόπους οι οποίοι ενεργούν ως κυβέρνηση της ΕΕ. Οι επίτροποι προτείνονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και εκλέγονται από το Ευρωκοινοβούλιο. Η Κομισιόν και οι επίτροποι συνιστούν μια γραφειοκρατία που κυβερνά, αποφασίζει και ορίζει τις τύχες των Ευρωπαίων πολιτών χωρίς να είναι εκλεγμένη από τους Ευρωπαίους πολίτες και χωρίς να λογοδοτεί σε αυτούς.

Πηγή/φωτογραφία: gmfreegreece.wordpress.com