ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ – Βίντεο

bottles plastic bottle bottle - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

bottles plastic bottle bottle - Σόλων ΜΚΟΆλλη μια προσέγγιση σχετικά με το εμφιαλωμένο νερό. Αυτή τη φορά  από την Ένωση Καταναλωτών Βόλου
Θυμίζουμε ότι οι Βολιώτες  ξοδεύουν πάνω από 30 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο για αγορά εμφιαλωμένου νερού. Δεν πίνουν το νερό του δικτύου της ΔΕΥΑΜΒ λόγω της κακής του ποιότητας. Το ίδιο κάνουν  και οι διοικούντες την πόλη και την ΔΕΥΑΜΒ αφού σε όλες τις συνεδριάσεις τους φροντίζουν να υπάρχουν σε κοινή θέα, πλαστικά μπουκάλια με πόσιμο νερό.
Οι κάτοικοι της πόλης χρεώνονται για παροχή πόσιμου νερού με το ακριβότερο, ίσως, τιμολόγιο της χώρας. Αλλά δεν το πίνουν. Πληρώνουν πάλι για αγορά εμφιαλωμένου που είναι έτσι κι αλλιώς αμφισβητούμενης ποιότητας, επιβαρύνοντας ωστόσο το περιβάλλον με περίπου 200 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια!

Η πρόταση λοιπόν της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό για κατασκευή δικτύου δημόσιων βρυσών με νερό κατευθείαν από τις πηγές του Πηλίου, απόλυτα καθαρό, αποτελεί τη λύση τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στην εξάλειψη του προβλήματος των πλαστικών μπουκαλιών σε μεγάλο βαθμό.

Δείτε το βίντεο της ΕΝ. ΚΑ. Βόλου για τo “Εμφιαλωμένο νερό”:

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
http://www.enkavolou.gr/


Πηγή: Τοπικοποίηση, topikopoiisi.eu

Σχετικά άρθρα