ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

san francisco san francisco bay - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

san francisco san francisco bay - Σόλων ΜΚΟΗ ρύπανση από πλαστικά αποτελεί έναν από τους πιο επιβαρυντικούς παράγοντες για το περιβάλλον.

Τα πλαστικά που απορρίπτονται κάθε χρόνο αρκούν για να περιβάλουν τον πλανήτη τέσσερις φορές.

Ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το 50% των πλαστικών χρησιμοποιείται μόνο μία φορά προτού απορριφθεί.

Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο απαγόρευσε την πώληση πλαστικών μπουκαλιών νερού, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρύπανσης από πλαστικά.

bans plastic bottles - Σόλων ΜΚΟ

Η κίνηση αυτή δημιουργεί ένα παγκόσμιο κίνημα για τη μείωση της τεράστιας ποσότητας αποβλήτων που προέρχεται από τη βιομηχανία πλαστικών μπουκαλιών, κάνει τζίρο δισεκατομμυρίων, αλλά δημιουργεί σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών, οι αρχές θα καταργήσουν σταδιακά τις πωλήσεις των πλαστικών μπουκαλιών νερού 600 ml ή λιγότερο, σε δημόσιους χώρους.

Εξαιρέσεις θα επιτρέπονται εάν μια κατάλληλη εναλλακτική πηγή νερού δεν είναι διαθέσιμη. Όσοι παραβιάζουν την απαγόρευση θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους έως και 1.000 δολαρίων.

bans water bottles tank - Σόλων ΜΚΟ

«Η απαγόρευση είναι άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός στον στόχο που έχουμε θέσει για μηδενικά απόβλητα στην πόλη», δήλωσε ο Τζόσουα Άρσε, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του δήμου. «Υπήρχαν μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις χωρίς πλαστικά μπουκάλια για δεκαετίες και θα τα καταφέρουμε και πάλι χωρίς αυτά», πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της πόλης για τον περιορισμό της ρύπανσης από πλαστικά. Στο πρόσφατο παρελθόν, το Σαν Φρανσίσκο απαγόρευσε τις πλαστικές σακούλες και τα δοχεία από φελιζόλ – από διογκωμένη πολυστερίνη.

Μέχρι το 2020, η πόλη έχει ως στόχο να μην προσθέτει νέα απόβλητα στους χώρους υγειονομικής ταφής.

Η Αμερικανική Ένωση Ποτών και Ροφημάτων, η οποία περιλαμβάνει την Coca-Cola Co. και την PepsiCo, δήλωσε ότι «η απαγόρευση δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια λύση σε αναζήτηση ενός προβλήματος. Πρόκειται για μια αδέξια προσπάθεια από τις αρχές της πόλης για τη μείωση των αποβλήτων σε μια πόλη με υψηλό ποσοστό ανακύκλωσης».

san francisco san francisco bay 1112x630 1 - Σόλων ΜΚΟ

Πηγή/φωτογραφίες: tvxs.gr

Σχετικά άρθρα