ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ: «ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ»

TT uitrollen - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

TT uitrollen - Σόλων ΜΚΟΣτα ψεύτικα διλήμματα (λιτότητα ή ανάπτυξη, ευρώ ή δραχμή, μέσα ή έξω από την ΕΕ) αντιτάσσουμε την απαξίωση του παλιού και τη δημιουργία ενός άλλου κόσμου, ισότιμου, δίκαιου και αειφόρου.

Πως θα γίνει αυτό; Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις, από την ερευνητική και κινηματική κοινότητα, σε μια ειδική έκδοση για ελεύθερο κατέβασμα…

Υπάρχουν λύσεις πέρα από την λιτότητα ή την ανάπτυξη όπως τη γνωρίζαμε; Υπάρχουν εναλλακτικές πέρα από τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, τη δικτατορία των αγορών και τη σκλαβιά του χρέους;


Ναι υπάρχουν και εφαρμόζονται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο, και την Ελλάδα, σε μικρή κλίμακα μεν αλλά με μια δυναμική προοπτική κρίσιμης μάζας. Η αποανάπτυξη και η αυτονομία προσφέρουν το πολιτικό πλαίσιο, ενώ η αλληλέγγυα- συνεργατική οικονομία, η ομότιμη παραγωγή και η οικολογία προσφέρουν τα εργαλεία, τις μεθόδους και τις δομές για να αναδομήσουμε ριζικά την οικονομία προς όφελος της κοινωνίας και του πλανήτη.

Δεν θέλουμε απλά ένα παυσίπονο για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά να εξαλείψουμε τις αιτίες που οδήγησαν στην πολύπλευρη κρίση με την εφαρμογή εναλλακτικών προτάσεων και βιώσιμων λύσεων.

Θέλοντας να συμβάλουμε σε αυτό το διάλογο των εναλλακτικών λύσεων διοργανώσαμε στις 20-22 Φεβρουαρίου 2015 ένα φόρουμ – πολιτικό εργαστήρι με θέμα “Ευημερία χωρίς ανάπτυξη, προτάσεις για έναν άλλο κόσμο από κοινού”.

Συγκεντρώσαμε τις εισηγήσεις και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα σε μια ειδική έκδοση που μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα από το παρακάτω σύνδεσμο (δεξί κλικ, αποθήκευση ως).
Ευημερία χωρίς ανάπτυξη, προτάσεις για έναν άλλο κόσμο από κοινού” συλλογική έκδοση, Ελεύθερες εκδόσεις Ηλιόσποροι, Ιούνιος 2015 (PDF, 5.3 MB)

DL link: http://goo.gl/Yqd0uO

Σελιδοποίηση και βιβλιοδεσία, Αριστείδης Παπαδάκης, Metrographics, www.metrographics.gr

Τα βίντεο από τις εισηγήσεις των ομιλητών/ ομιλητριών είναι διαθέσιμα εδώ: https://goo.gl/9OiIpd

Ηλιόσποροι, Ιούνιος 2015.

zoi-sporos