ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Earth flag PD - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

Γίνετε μέρος της μεγαλύτερης προσπάθειας στην ιστορία με τη φύτευση ενός σπόρου / δέντρου σαν επιστροφή στη Γη. Μια παλιά αμερικανική παράδοση λέει ότι αν παίρνεις  κάτι από τη Γη, πρέπει να επιστρέψεις και εσύ κάτι. Η 22α Απριλίου 2015, η Ημέρα της Γης, είναι μια παγκόσμια εκδήλωση προσφοράς «πίσω στη Γη» μια «προσφορά» στον πλανήτη μας που όλο μας δίνει. Στόχος είναι να φυτευτεί ένα δισεκατομμύριο σπόρων / δέντρων.


Φυτέψτε κάτι που δεν είναι υβρίδιο, και κατάλληλο για τις συνθήκες στην περιοχή σας.  Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα, παρακαλείστε να φυτέψετε κάτι σε μία γλάστρα. 

Αποστολή της Ημέρα της Γης  είναι να διογκώσει το περιβαλλοντικό κίνημα σε όλο τον κόσμο και να το κινητοποιήσει ως το πιο αποτελεσματικό μέσο για την εξασφάλιση ενός  υγιούς και αειφόρου πλανήτη. Η φύτευση Δέντρων μπορεί να οδηγήσει  στην αντιστροφή των επιπτώσεων της υποβάθμισης της γης και στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/1039631319395983/
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/327883710751172/

(Απέναντι Όχθη, apenantioxthi.com)

Earth flag PD

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο των κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network)(1) [1] και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».[2] Η Ημέρα της Γης έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2015.[3]

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.
_____________________
(1)  About Earth Day Network, επίσημος ιστότοπος EarthDay.org.
(2)  ««General Assembly Proclaims 22 April ‘International Mother Earth Day’ Adopting By Consensus Bolivia-Led Resolution»». Ηνωμένα Έθνη. 22 Απριλίου 2009.
(3) When is Earth Day?

Φωτογραφία: Σημαία, ανεπίσημο σύμβολο της Ημέρας της Γης (1970).

(Βικιπαίδεια, el.wikipedia.org)

Σχετικά άρθρα