ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΙΛΟΖΩΪΑ

ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

OdigosFilozoiaNomothesia - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

OdigosFilozoiaNomothesia - Σόλων ΜΚΟΟ δικηγόρος Χρήστος Θ. Πέτκος συνέταξε τον πρακτικό οδηγό «Φιλοζωία και Νομοθεσία». Ο κ. Πέτκος προλογίζοντας αυτή την έκδοση στην ιστοσελίδα του dikigoros-athena.grτονίζει: «Στόχος μου είναι να συνδέσω την θεωρία με την πράξη και να συνδράμω τους ζωόφιλους με την παροχή συμβουλών καθώς και χρήσιμων πληροφοριών για τα θέματα που τους απασχολούν.


Να τους ενημερώσω για τα δικαιώματα των ζώων, την ισχύουσα νομοθεσία που προστατεύει τα ζώα συντροφιάς, τις ποινές και τις κυρώσεις που προβλέπει ο νομοθέτης για την κακομεταχείριση των ζώων, την εισαγωγή του Θεσμού του Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη.

Ευελπιστώ ο παρόν Οδηγός να αποτελέσει μια σημαντική προσφορά πρωτίστως προς τους ζωόφιλους αλλά και προς όλους όσους αγαπούν και σέβονται τα ζώα είτε αδέσποτα είτε δεσποζόμενα, καθώς παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και απαντήσεις σε καθημερινά θέματα που αφορούν τη συμβίωση με ζώα συντροφιάς και όχι μόνο. Στον παρόν Οδηγό εμπεριέχεται ο Ν. 4039/2012 ο οποίος για πρώτη φορά καθιέρωσε μια συνολική ρύθμιση του θέματος, καθώς και ο Ν. 4235/2014 που επέφερε σημαντικές βελτιώσεις».

Για να διαβάσετε και να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας σε μορφή pdf τον οδηγό «Φιλοζωία και Νομοθεσία» πατήστε εδώ.

 
Πηγή/φωτό: zoosos.gr