ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΙΛΟΖΩΪΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΗ

AgrilisFiliatraSven 2 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

AgrilisFiliatraSven 2 - Σόλων ΜΚΟΜια παρέα παιδιών κατάφερε να σώσει τον σκύλο που το βράδυ της 27ης Ιουλίου χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο στο χωριό Αγρίλης στα Φιλιατρά. Ο οδηγός αν και κατάλαβε ότι χτύπησε το σκυλί – που κοιμόταν στην άκρη του δρόμου – σπάζοντας του το σαγόνι, αδιαφόρησε πάτησε γκάζι και έφυγε.

Η παρέα των παιδιών που ήταν μπροστά έσπευσε αμέσως να αναζητήσει βοήθεια. Μέσω διαδικτύου βρήκε τα τηλέφωνα της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας και ακολουθώντας τις οδηγίες που τους έδωσαν άρχισαν να ψάχνουν τρόπους για να βγάλουν το ζώο από εκεί που είχε κρυφτεί.


Μέχρι να φτάσει στο σημείο μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας τα παιδιά είχαν κάνει φορείο ένα σπασμένο παγκάκι και αφού όλοι μαζί προσπάθησαν κατάφεραν να πιάσουν τον Σβεν από το δύσβατο σημείο που είχε χωθεί.

Τα παιδιά μετέφεραν τον χτυπημένο σκύλο στο αυτοκίνητο της εθελόντριας και το πρωί της 28ης Ιουλίου το ζώο μεταφέρθηκε στην Κυπαρισσία στο κτηνιατρείο του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Εκεί χειρουργήθηκε και θα χρειαστεί δύο μήνες για να αναρρώσει πλήρως. Το κόστος του χειρουργείου είναι 150 ευρώ γι’ αυτό και η Άννα Ριζοπούλου εκ μέρους της εθελοντικής ομάδας ζητάει τη συνδρομή όσων μπορούν να προσφέρουν για την κάλυψη του ποσού, καθώς τα περιστατικά με τα κακοποιημένα ζώα είναι πολλά και οι οικονομικές δυνατότητες εκείνων που νοιάζονται εξαιρετικά περιορισμένες.

AgrilisFiliatraSven 1

Τα αγόρια και τα κορίτσια που έσωσαν τον Σβεν.

Αυτά τα παιδιά στον Αγρίλη έκαναν το αυτονόητο που κανείς από τους ενήλικες δεν μπήκε τον κόπο να πράξει. Είναι η νέα γενιά που πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Σε αυτά τα παιδιά βασιζόμαστε ώστε τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων στον τόπο μας να σταματήσουν, γι’ αυτό και τα ευχαριστούμε θερμά και εμείς εδώ στο zoosos.gr.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε με την κάλυψη των νοσηλίων ή τη φιλοξενία του Σβεν καλέστε την Άννα Ριζοπούλου στο τηλέφωνο: 6976510568.

Θα πρέπει να προσθέσουμε ότι τα παιδιά είδαν το πρόσωπο του οδηγού και τους είναι γνώριμο, αφού είναι κάτοικος του χωριού, αλλά μέσα στην ταραχή τους δεν συγκράτησαν τον αριθμό του Ι.Χ., και δυστυχώς δεν γνωρίζουν το όνομα του για να κατατεθεί καταγγελία εις βάρος του.


Πηγή/φωτό
: zoosos.gr

Σχετικά άρθρα