ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΤΑ 15% ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ

amazonforest - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

amazonforest - Σόλων ΜΚΟΑύξηση της τάξης του 15% καταγράφει η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, σύμφωνα με έκθεση του Βραζιλιάνικου Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών (INPE).

ο ποσοστό αποψίλωσης της φετινής χρονιάς, είναι το μισό σε σύγκριση με αυτό, της αντίστοιχης περιόδου (για την ακρίβεια οι μετρήσεις αφορούν στον Ιούλιο), πριν από ένα χρόνο.

Η σημαντική προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την αποψίλωση των δασών, που είχε αυξηθεί απότομα τον Απρίλιο, δεν απέδωσε ιδιαίτερα, καθώς 477 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έγιναν καπνός, εκ των οποίων τα 406 μόνο στο Μάτο Γκρόσο, πολιτεία της δυτικής Βραζιλίας, όπου εκτρέφονται βοοειδή, αλλά παράγεται και μεγάλη ποσότητα σόγιας.

Η Βραζιλιάνα υπουργός Περιβάλλοντος, Ιζαμπέλα Τεϊξέϊρα, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, που είχε γίνει στην Κοπεγχάγη το 2009, η Βραζιλία είχε δεσμευθεί να μειώσει την καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου κατά 80%, έως το 2020.


Πηγή/φωτό: 
Tvxs