ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙ ΠΕΛΑΡΓΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ

stork - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

stork - Σόλων ΜΚΟΚάθε Αύγουστο μεγάλα κοπάδια πελαργών κατευθύνονται στην Αφρική, απ΄ όπου θα ξαναγυρίσουν τον ερχόμενο Μάρτη. 
      Κάθε χρόνο τα πουλιά παθαίνουν κάθε είδους ατυχήματα στο ταξίδι της επιστροφής,
 υπάρχουν όμως περιπτώσεις, όπως η πρόσφατη στο Λαύριο, που τα ατυχήματα είναι μαζικά και θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

          Το κοπάδι με τα νεαρά, κυρίως,  πελαργάκια -χιλιάδες λένε οι κάτοικοι- έφτασε ένα βράδυ με φοβερό αέρα στην περιοχή του Λαυρίου, σταμάτησε στη θέα της θάλασσας και τα πουλιά κατά δεκάδες άρχισαν να συνωστίζονται στους πυλώνες μέσης τάσης του δικτύου ηλεκτροδότησης και να πέφτουν κεραυνοβολημένα.

        Οι εκτιμήσεις  ανεβάζουν σε διακόσια τα πουλιά που βρέθηκαν την άλλη μέρα το πρωί νεκρά κάτω από τους πυλώνες, από Σούνιο μέχρι Ανάβυσσο. Μάταια οι κάτοικοι βγήκαν με κατσαρόλες και άλλα θορυβώδη αντικείμενα προσπαθώντας να τα τρομάξουν, μάταια η ΔΕΗ Κορωπίου έβαλε σε λειτουργία τις σειρήνες. 

        Η ΑΝΙΜΑ ειδοποιήθηκε από κατοίκους και ενημέρωσε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Δ΄ΚΟΣΕ ώστε να μεταβούν άμεσα στο χώρο και να περισυλλέξουν τυχόν ζωντανά πουλιά.  Στην παρέμβαση μας στη ΔΕΗ την επόμενη το πρωί υπήρξε και άμεση ανταπόκριση, εκδηλώθηκε ζωηρό ενδιαφέρον για να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό και περιμένουμε να δούμε του λόγου το αληθές. Που σημαίνει μόνωση των πυλώνων και των καλωδίων στις περιοχές, τουλάχιστον, που περνούν κατά τη μετανάστευση σμήνη πελαργών και άλλων πουλιών. 
 

Διαβάστε εδώ την επιστολή προς τη ΔΕΗ

(Πηγή: wild-anima.gr ) 

28 Αυγούστου 2009

Σχετικά άρθρα