ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ “ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ (3-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009)

16o synedrio agrotwn - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

16o synedrio agrotwn - Σόλων ΜΚΟ «Νέοι Αγρότες και Περιβάλλον», θα είναι ο τίτλος του 16ου Πανελληνίου συνεδρίου Νέων Αγροτών, που θα γίνει στην Ηλεία, 3 – 6 Σεπ 2009.

          Αυτό αποφασίστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΤΕΔΚ Ηλείας, σε ευρεία σύσκεψη στελεχών, συνεργατών και φορέων της Ηλείας, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας κ. Θ. Βασιλόπουλου.

Όπως τονίζουν στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, «Νέοι Αγρότες και Περιβάλλον», όπου το Περιβάλλον είναι καταρχήν το φυσικό, αλλά και το οικονομικό, τεχνολογικό, πολιτιστικό και κοινωνικό. 

           Οι αγρότες, θεωρούν ότι το κύριο μέσο παραγωγής είναι το νερό και το έδαφος, έτσι οι θεματικές που αναπτύχθηκαν είναι οι:
«Υδάτινοι Πόροι και η διαχείρισή τους», 
«Διαχείριση εδάφους-προωθούμενες καλλιέργειες», 
«Οικολογικές τεχνολογικές μέθοδοι», 
«Ο Αγροτουρισμός και η μεσογειακή διατροφή», 
«Η γεωργία του μέλλοντος», 

ενώ σε όλες τις θεματικές θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι κλιματικές μεταβολές, οι αγροτικές κοινωνικές δομές, η εμπορία-πιστοποίηση προϊόντων και βέβαια η αντιμετώπιση καταστροφών όπως οι πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία και ακόμα δεν μπορούν να ξεπεραστούν.

          Το σχέδιο του ενδεικτικού προγράμματος που προτάθηκε μετά τη συνάντηση στις 14/12/08, προβλέπει έναρξη από την Πέμπτη (3/9/09) το μεσημέρι και λήξη την Κυριακή 6/9/09 το μεσημέρι, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους νέους αγρότες που θα μετέχουν να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο τον παγκοσμίως γνωστό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας όσο και τις σύγχρονες εκμεταλλεύσεις στην ευλογημένη Ηλειακή Γη, η οποία μπορεί να προσφέρει σχεδόν τα πάντα από αγροτικής πλευράς.

          Ο πρόεδρος της ΕΝΑ Ηλείας κ. Θ. Βασιλόπουλος προσδιόρισε μετά από διαβούλευση, ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή, 18 Ιαν 09, στην Αμαλιάδα, με κύριο στόχο να προσδιοριστεί ο τόπος που θα γίνει το Συνέδριο, ενώ στις 29 Ιαν 09 θα μπορούσε να οργανωθεί παρουσίαση-συνέντευξη του διαμορφωμένου προγράμματος σαν προσκλητήριο σε όλους όσους θα ήθελαν να συνδράμουν στην ενδυνάμωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών με θέμα «Νέοι Αγρότες & Περιβάλλον».

        Στην Ηλεία, η ΕΝΑ Ηλείας με τη συμμετοχή των τοπικών παραγόντων, θα προσπαθήσει να διοργανώσει 2 ημερίδες. Μία την 1 Φεβ 09 (17.00) και μία προς τον Ιούνιο, ώστε να ενημερωθούν όλοι αλλά και να συμβάλλουν στον εμπλουτισμό των προβληματισμών πάνω στη θεματολογία του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών. 

         Στην Zootechnia (5-9/2/09), τόσο στο συνέδριο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία» (CORONA, ΔΕΘ, 6/2/09) όσο και στη διάρκειά της, αντιπροσωπεία της ΕΝΑ Ηλείας θα ενημερώνει τους επισκέπτες για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο. Επίσης, στην έκθεση «Ελαιοτεχνία» (8-10/5/09, Δυτ. Αεροδρόμιο Ελληνικού), η ΕΝΑ Ηλείας θα λειτουργήσει stand με πληροφορίες για το Συνέδριο. 

(Πηγή: e-ecology.gr)


26 Αυγούστου 2009

Σχετικά άρθρα