ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ & ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ (του Αλέξανδρου Μπέλεση)

greece forest fire july 25 2007 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

greece forest fire july 25 2007 - Σόλων ΜΚΟ1.      Δεν έχουμε επαρκείς υποδομές και επαρκή αριθμό πυροσβεστών γιατί το δημόσιο ταμείο είναι  άδειο, καθώς προτιμάμε να φοροδιαφεύγουμε ασκώντας τεράστια παραοικονομία και γιατί   απαιτούμε να σταματήσει η  πρακτική της διαφθοράς για τους άλλους με ειδική εξαίρεση τις  υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει για τον εαυτό μας.

2.      Δεν εφαρμόζεται ο νόμος γιατί ο καθένας μας θέλει να εφαρμόζεται για τους άλλους εκτός από τον εαυτό μας, για τον οποίο απαιτούμε να γίνεται εξαίρεση.

3.      Δεν υπάρχει δασικό κτηματολόγιο γιατί όποιος το κάνει θα τον καταψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές.

4.      Με βάση τα στατιστικά στοιχεία, οι περισσότερες πυρκαγιές, ξεκινούν από παράνομες χωματερές. Αυτές δεν  κλείνουν ή κλείνουν για λίγο γιατί το Δήμαρχο ή τον Νομάρχη που θα μας επιβάλει πρόστιμα θα τον καταψηφίσουμε στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. 

5.      Το οικοσύστημα καταστρέφεται μαζί με τα όντα του, αλλά αυτό μας απασχολεί μόνο στο βαθμό που εισπράττουμε λιγότερη φύση για το οξυγόνο ή τις διακοπές μας.  Δεν νιώθουμε αγάπη και σεβασμός για την φύση, γ΄ αυτό που είναι αλλά γ΄ αυτό που μας προσφέρει. Αλλά αυτό συνέβαινε μέχρι χθες για τους σκουρόχρωμους, ή τις γυναίκες δεν θα ισχύει για τα ζώα και τα δένδρα; Πώς να μην είναι η ζωή μας σκληρή και οι σχέσεις χρωματισμένες από το αμοιβαίο στην καλύτερη περίπτωση συμφέρον, χωρίς το νόημα της αγάπης, και του σεβασμού – θαυμασμού της ομορφιάς γ΄αυτό που είναι;

        Ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος στην πράξη. Ότι σπέρνουμε θερίζουμε. Δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή μέχρι να συνειδητοποιήσουμε την ατομική ευθύνη μας για την επίδραση που έχει στο σύνολο, η φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίζεται η καθημερινή μας ζωή. 

       Οι αξίες της ατομικής ευθύνης, της ανιδιοτέλειας και της αγάπης, απελευθερωμένες από την εσκεμμένα ρηχή προσέγγιση, την διαστρέβλωση, και τον σφετερισμό τους από τους παντός είδους ολοκληρωτικούς εξουσιαστές του παρελθόντος, έχουν την ευκαιρία να τύχουν αληθινής αυτή τη φορά αναγνώρισης.


24 Αυγούστου 2009

Αλέξανδρος Μπέλεσης
Μέλος της ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ
info@solon.org.gr

Σχετικά άρθρα