ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ” ‘Ανθρωποι – Ζώα – Φύση από τον Ανθρωποκεντρισμό στον Οικοβιοκεντρισμό”

Afisa Hmeridas 24.6.09 LR 750 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

Οι οικολογικές ΜΚΟ, ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ και ΣΟΛΩΝ διοργανώνουν ημερίδα  με θέμα “‘Ανθρωποι – Ζώα – Φύση από τον Ανθρωποκεντρισμό στον Οικοβιοκεντρισμό”, στις 24 Ιουνίου 2009 ημέρα Tετάρτη, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.
Ο νθρωπος εναι ένα απ τα εκατομμρια εδη του ζωικο βασιλεου που ζουν σ’αυτν τον πλαντη. Όλα τα ντα εναι βιογενετικ δημιουργματα και ακμα κι αν διαφρουν φαινομενικ μεταξ τους, χουν πολλ πργματα που τα εννουν. Εκτς, απ τον λιο, τη γη, τον αρα και το νερ, μοιρζονται και τον ιδιο γενετικ κδικα. Πνω απ λα μως, μοιρζονται το θαύμα της ζως, που διαπερν σα ρεμα λες αυτς τις εκατομμρια διαφορετικς μορφς παρξης.

 

Κθε ζο  ζω, εναι μια παρξη πλρης, αυτοτελς και αυτνομη που εξελχθηκε και ολοκληρθηκε στο πρασμα των αινων, μσα απ διαδικασες και δυνμεις γνωστες και πολπλοκες. Η δημιουργα αυτο του θαυμαστο κσμου με λη αυτ την πανδαισα των χρωμτων και των σχημτων, μνο δος μπορε να προκαλσει, εν παραμνει να ανεξιχναστο μυστριο για λους μας…

…διαβάστε εδώ όλο το κείμενο που αφορά στην ημερίδα (pdf αρχείο, 391 ΚΒ)

Ο επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο επίτιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, Tom Regan, βραβευμένος με το Mahatma Gandhi Award και προτεινόμενος για το βραβείο Pulitzer, ενώ με ομιλίες τους θα τιμήσουν την εκδήλωση οι: Θεοδόσης Πελεγρίνης, καθηγητής Φιλοσοφίας, Βαγγέλης Πρωτοπαπαδάκης, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και Ηθικής και η Δρ. Έλενα Παπανικολάου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

Εκδήλωση αυτού του βεληνεκούς και περιεχομένου γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και στόχο έχει να προωθήσει στον ελλαδικό χώρο τις ιδέες της βαθιάς οικολογίας και του οικολογικού πολιτισμού, δίνοντας έμφαση στις ορθές σχέσεις του ανθρώπου τόσο με τον εαυτό του, όσο και με το περιβάλλον του και τις υπόλοιπες μορφές ύπαρξης.

Για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό θα ακουστούν απόψεις με πρόθεση να προβληματίσουν βαθιά τον κόσμο για τη στάση μας απέναντι στη φύση και τη ζωή, και να θέσουν ευελπίστως τα θεμέλια για μια διαφορετική αντιμετώπιση όλων των έμβιων οργανισμών, βασισμένη πάνω στις αρχές και τις αξίες του σεβασμού, της ειρηνικής συμβίωσης και της αρμονικής συνύπαρξης.

solon%20pofizo2 - Σόλων ΜΚΟ

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Εκδήλωσης.

Δείτε την πρόσκληση:  σελίδα 1 &  σελίδα 2

Ακολουθεί η Αφίσα της Ημερίδας

Afisa_Hmeridas_24.6.09_LR_750

Σχετικά άρθρα