ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

3η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2015

sporoi prosklisi - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

sporoi prosklisi - Σόλων ΜΚΟΤην Κυριακή 10  Μαΐου 2015  σας καλούμε στην εκδήλωση ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2015,  μια γιορτή αφιερωμένη στη φύση, την αλληλεγγύη, την οικολογία. 

H σωστή διαχείριση των πόρων, η αποκέντρωση, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων με επίκεντρο τον σπόρο συνδυασμένα με τη λαϊκή μας παράδοση είναι τα βασικά θέματα της εκδήλωσης μας.


Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Η εκδήλωση γίνεται στον εγκαταλελειμμένο οικισμό ΠΥΡΓΟΣ- ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ του Δήμου Διρφύων -Μεσσαπίων της Κεντρικής Εύβοιας. Σε απόσταση 300 μέτρων από τον οικισμό υπάρχει περιφραγμένος χώρος στον οποίο υπάρχουν τρείς εκκλησίες, μισογκρεμισμένος μεσαιωνικό πύργος, στεγασμένος χώρος με τζάκια, μαγειρείο και τουαλέτες. Εκεί θα γίνει η εκδήλωση και εκεί θα φιλοξενηθούν όσοι αποφασίσουν να διανυχτερεύσουν στο χώρο. Φαγητό θα ετοιμάζεται στον χώρο και θα προσφέρετε δωρεάν (όπως όλα όσα θα προσφερθούν στην εκδήλωση) σε όλους όσους διανυχτερεύσουν  στο χώρο.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ
Η απόσταση του οικισμού από την Χαλκίδα είναι τριάντα χιλιόμετρα και η πρόσβαση στον οικισμό γίνεται από όλα σχεδόν τα γύρω χωριά. Υπάρχει δρόμος από Στενή, Καμπιά, Πούρνο, Μίστρο. Προτεινόμενος δρόμος για να έρθετε είναι ο ασφάλτινος δρόμος από τον  Πούρνο .

Ακολουθούν αναλυτικοί χάρτες πρόσβασης τόσο από Χαλκίδα όσο και από Ερέτρια.

xartis skounteri steni jpg

 

xartis skounteri artaki

 

xartis skounteri eretria

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Tην καλή σας διάθεση, την σκηνή σας και τα ποτά σας. Φαγητό θα βρείτε στον χώρο(μόνο για όσους μείνουν σε σκηνές). Όσοι βέβαια έχετε σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών που σας περισσεύουν καλό είναι να τους φέρετε και να τους μοιραστείτε. Όσοι θέλουν να παρουσιάσουν εργαστήρια ή οτιδήποτε άλλο καλό είναι να μας ενημερώσουν για να αναρτήσουμε το πρόγραμμα.

skounteri 2015


Πρόσκληση συμμετοχής στην 3η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Σκουντέρι 2015

Η ομάδα ΣΠΟΡΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ διοργανώνει για 3 χρονιά τη μεγάλη γιορτή ανταλλαγής σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες. Η εκδήλωση γίνεται στον εγκαταλελειμμένο οικισμό ΠΥΡΓΟΣ- ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ του Δήμου Διρφύων -Μεσσαπίων (Στενή Ευβοίας) 30 χλμ από Χαλκίδα.

Απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε πρόσωπα, ομάδες, οικοκοινότητες, συλλογικότητες, εγχειρήματα αυτάρκειας, ομάδες που δραστηριοποιούνται στη διαφύλαξη των σπόρων, έχουν επίκεντρο τη  φύση, την οικολογία, την αλληλεγγύη, την αυτάρκεια, να συμμετάσχουν στο 3ο Φεστιβάλ Σπόρων που θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 10 Μαίου 2015 στο Σκουντέρι.

Όσοι ενδιαφερόμενοι θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στη διοργάνωση του φεστιβάλ ή θέλουν να συμμετάσχουν με παρουσιάσεις, εργαστήρια, θεατρικά ή μουσικά δρώμενα, καλλιτεχνικές δημιουργίες καλούνται να αποστείλουν τις προτάσεις τους στο skounteri@yahoo.gr

– sporoi-evias.blogspot.gr 
– skounteri.blogspot.gr 

– F/B στην ομάδα ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ