ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

UNISEF: ΠΕΡΙΠΟΥ 250 ΕΚΑΤ. ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΖΩΝΕΣ

paidia polemos Tsakalidis - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

paidia polemos Tsakalidis - Σόλων ΜΚΟΈνα στα εννέα παιδιά παγκοσμίως, συνολικός αριθμός που φτάνει τα 250 εκατομμύρια, ζουν σε χώρες που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η UNISEF που χαρακτηρίζει τον αριθμό «απίστευτο και πολύ ανησυχητικό»
Η υπηρεσία υπολογίζει ότι το 2016 θα χρειαστεί 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια (2,6 δισ. ευρώ) για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Διευκρινίζει ότι ο προϋπολογισμός της έχει διπλασιαστεί μέσα σε τρία χρόνια, καθώς οι ένοπλες συρράξεις και οι ακραίες κλιματικές συνθήκες ανάγκασαν ολοένα αυξανόμενο αριθμό παιδιών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και εξέθεσε εκατομμύρια άλλα σε μεγάλες ελλείψεις τροφίμων, στη βία, σε ασθένειες, σε καταχρήσεις, σε απειλές για την εκπαίδευσή τους κ.ά.

«Περίπου ένα παιδί στα εννέα στον κόσμο ζει σήμερα σε εμπόλεμες ζώνες», τονίζει η UNICEF στην ανακοίνωσή της. Το 2015 τα παιδιά αυτά «κινδύνευαν δύο φορές περισσότερο να πεθάνουν από ασθένειες οι οποίες είναι, στην πλειονότητά τους, αντιμετωπίσιμες πριν από την ηλικία των πέντε ετών από τα παιδιά που ζουν στον υπόλοιπο κόσμο», προσέθεσε η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών.

paidia polemos Tsakalidis 1 - Σόλων ΜΚΟ

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κάλεσμα για συγκέντρωση 3 δισ.

Η  υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών καλεί σε συγκέντρωση ενός ποσού περίπου 3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για τη βοήθεια συνολικά 76 εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 43 εκατομμυρίων παιδιών σε 63 χώρες.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βοήθειας, σχεδόν 1,2 δισ. δολάρια, αφορά τη Συρία, η οποία έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τον εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί 5 χρόνια, με 4 εκατομμύρια Σύρους να είναι πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες, εξήγησε η οργάνωση.

Εξάλλου, η UNICEF ανέφερε ότι το ένα τέταρτο της βοήθειας που θέλει να διανείμει αφορά την εκπαίδευση των παιδιών που βρίσκονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με τον στόχο ο αριθμός τους να αυξηθεί από τα 4,9 εκατομμύρια το 2015 σε 8,2 εκατομμύρια φέτος. Είναι αποδεδειγμένο ότι, «εάν ένα παιδί δεν πάει σχολείο για 5 χρόνια, μια γενιά χάνεται», δήλωσε ο Σικάντερ Χαν, ένας από τους διευθυντές της UNICEF.


Πηγή: thepressproject.gr