ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

H NAOMI KΛΑΪΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

naomi klein - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

naomi klein - Σόλων ΜΚΟΣτην Αθήνα θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες η Ναόμι Κλάιν. Η συγγραφέας του βιβλίου «Το δόγμα του σοκ» θα είναι ομιλήτρια στο τέταρτο παγκόσμιο αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ «B-Fest» που διοργανώνει η ανοιχτή συνέλευση του B-Fest και το Περιοδικό «Βαβυλωνία».

To Φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (είσοδος από Ούλωφ Πάλμε) στις 24-25-26 Μαΐου και ώρες από τις 17:00 μέχρι αργά το βράδυ και περιλαμβάνει ομιλίες, workshops, συναυλίες, προβολές σινεμά, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.


Η Ναόμι Κλάιν είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια του αποκαλούμενου κινήματος εναντίον της παγκοσμιοποίησης.

«Το δόγμα του σοκ είναι η επιβολή είτε από δικτατορικά καθεστώτα είτε η εφαρμογή από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις του τρίπτυχου ιδιωτικοποιήσεις, κρατική απορρύθμιση/ελεύθερο εμπόριο και δραστικές περικοπές δημοσίων δαπανών. Προϋπόθεση της εφαρμογής του είναι μια κρίση που μπορεί να οφείλεται σε πολέμους, εμφύλιες συρράξεις, φυσικές καταστροφές ή δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, όπως ο υπερπληθωρισμός ή το υπέρογκο χρέος» γράφει η Ναόμι Κλάιν στο «Δόγμα του Σοκ».

«Τα αποτελέσματα» συνεχίζει «είναι: μείωση μισθών και εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, κλείσιμο επιχειρήσεων, εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, ξεπούλημα δημόσιων εκτάσεων. Στο μεταξύ, η ύφεση βαθαίνει και το δημόσιο χρέος αντί να μειώνεται, αυξάνει».

Το «Δόγμα του Σοκ» και το «No Logo» αποτελούν τα γνωστότερα βιβλία της

Στις ομιλίες του τριημέρου συμμετέχουν επίσης ο Michael Hardt, το NoTav Movement, η Sky Croeser κ.ά., ενώ οι Rebel Diaz από το Bronx και ο M1 (Dead Prez) θα είναι μέρος ενός πλούσιου συναυλιακού προγράμματος.


Πηγή/φωτό: Tvxs

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του BFest