ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2010 – Μείνετε Συντονισμένοι

Ora Gis general 2010 240 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

Ora Gis general 2010 240 - Σόλων ΜΚΟΑς γίνουμε όλοι αρωγοί μιας πράξης ευαισθητοποίησης για τις κλιματικές αλλαγές. Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, στις 8.30μμ, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης.

            Η ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ, όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα συμμετάσχει στην «Ώρα της γης» στηρίζοντας ιδέες που προάγουν το συντονισμό της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και δημιουργούν την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε από την αρχή και να σχεδιάσουμε ένα διαφορετικό μέλλον, διαφορετικό από αυτό που προδιαγράφει η βάρβαρη ρουτίνα της άναρχης καταστροφικής ανάπτυξης.

 Η Ώρα της Γης(Earth Hour) ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Ένα χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες.

         Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίεςκαι για αυτή τη χρονιά. Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Για ενημέρωση και συμμετοχή στην Ώρα της Γης μπορείτε να επισκεφτείτε:
 
www.wwf.gr/earthhour

Σχετικά άρθρα