ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ – 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

global wind day - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

global wind day - Σόλων ΜΚΟ15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

 Η Ημέρα του ανέμου γίνεται παγκόσμια.

                  Νέα ιστοσελίδα και παγκόσμιος διαγωνισμός φωτογραφίας!

        Από το 2009 η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου γίνεται Παγκόσμια. Στις 15 Ιουνίου και στις 5 ηπείρους του πλανήτη θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, συνέδρια, πάρτι και διαγωνισμοί για να εορτασθεί  και να προωθηθεί αυτή η καθαρή, ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Με τη σημερινή αναγγελία ανακοινώνεται επίσης η διεξαγωγή φωτογραφικού διαγωνισμού και η δημιουργία νέας ιστοσελίδας.

Τον περασμένο Ιούνιο 90.000 πολίτες σε 20 χώρες της ΕΕ πήραν μέρος σε εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας του Ανέμου, από διαγωνισμούς ζωγραφικής μέχρι ημερίδες. 185 αιολικά πάρκα άνοιξαν την αγκαλιά τους σε επισκέπτες σε όλη την Ευρώπη. (Λεπτομερής έκθεση θα βρείτε στο www.eletaen.gr) 

        Φέτος η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (European Wind Energy Association – EWEA) συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας ( Global Wind Energy Council –  GWEC) για τον εορτασμό της Ημέρας του Ανέμου.

         “Ήδη η Αιολική Ενέργεια τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον πλανήτη, αλλά για να γίνει πλήρης εκμετάλλευση της τεχνολογίας, περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα τεράστια οφέλη που παρέχει, δηλαδή, ενεργειακή ανεξαρτησία, αποφυγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αποφυγή δαπανών για εισαγόμενα καύσιμα, πράσινες θέσεις εργασίας και πολλά άλλα.” δήλωσε ο Christian Kjaer Δ/ντης της EWEA.

 

        Ο Steve Sawyer, Γενικός Γραμματέας του GWEC πρόσθεσε:

“Η Αιολική Ενέργεια έχει απογειωθεί σε πολλές χώρες στον πλανήτη και γι αυτό ήρθε η ώρα η Ημέρα του Ανέμου να γίνει Παγκόσμια. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι στην προσπάθεια προώθησης της αιολικής ενέργειας για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών και την κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών. Αν και οι προκλήσεις διαφέρουν από χώρα σε χώρα, η αιολική ενέργεια παντού χρειάζεται την υποστήριξη των τοπικών αυτοδιοικήσεων, κοινωνιών και πολιτών για να αξιοποιηθεί πλήρως το αιολικό δυναμικό και η Ημέρα του Ανέμου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ενημέρωση και συνειδητοποίηση.»

 

        Η νέα ιστοσελίδα, www.globalwinddday.org, δίνει πληροφορίες για την ενημερωτική εκστρατεία και το δίκτυο των εθνικών ενώσεων αιολικής ενέργειας που θα οργανώσουν τις εκδηλώσεις της 15ης Ιουνίου 2009.

 

        Σε συνεργασία με τις εταιρείες Fotki και Samsung, και με τη στήριξη του National Geographic, η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό αιολικής ενέργειας. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους που θέλουν να δώσουν μια νέα οπτική της αιολικής ενέργειας.

eletaen1 - Σόλων ΜΚΟ

        Οι 2 νικητές θα λάβουν από μια κάμερα GX-20 ευγενική προσφορά της Samsung. Συλλογή των καλύτερων φωτογραφιών θα προβληθεί στις εκδηλώσεις της Ημέρας του Ανέμου. Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι 30 Απριλίου 2009. Λεπτομέρειες στο www.globalwindday.org και www.fotki.com.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
—————————————————————-
Δρ. Τσιπουρίδης Ιωάννης
Πρόεδρος Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας – ΕΛΕΤΑΕΝ 
Εκδότης “ΑΝΕΜΟλόγια”
Εκδότης “Energy point”
www.eletaen.gr


13 Απριλίου 2009

 

Σχετικά άρθρα