ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

9η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ

peliti image - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

peliti image - Σόλων ΜΚΟΣάββατο 25 Απριλίου του 2009 Από τις 11 το πρωί έως τις 4μμ

        Το Πελίτι, το Σάββατο, 25 Απριλίου του 2009, οργανώνει την 9η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών, στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου.

        Η γιορτή είναι ανοιχτή για τον κάθε ενδιαφερόμενο. Μόνο όσοι θα φέρουν σπόρους, φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες ή αυτόχθονα αγροτικά ζώα θα πρέπει να συμπληρώσουν την Αν είστε καλλιεργητής ντόπιων ποικιλιών, κτηνοτρόφος αυτοχθόνων αγροτικών ζώων ή εθελοντής και θέλετε να συμμετέχετε στην γιορτή. 

 H γραμματεία της γιορτής απαρτίζεται από: τη Ζωή, την Ειρήνη και την Ευτυχία οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις αντίστοιχα είναι:

 z.theodosaki@hotmail.co.uk
irini_sotiropoulou@yahoo.com
e.aspromati@infosoc.gr

Η Ζωή συντονίζει τους συμμετέχοντες από τη Θράκη τη Μακεδονία και την Ηπείρο
Η Ειρήνη συντονίζει τους συμμετέχοντες από τη Στερέα Ελλάδα, την Πελοπόννησο, και τα νησιά
Η Ευτυχία συντονίζει τους συμμετέχοντες από τη Θεσσαλία και τους Εθελοντές.

         Οι στόχοι – όροι της γιορτής είναι:

1. Να δοθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών κ.α.

2. Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές ντόπιων ποικιλιών και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες και εμπειρίες.

3. Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους.

4. Να γίνουν όλες οι ανταλλαγές ελεύθερα, χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος.

        Δικαίωμα συμμετοχής:

        Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι καλλιεργητές που κρατάνε παραδοσιακούς σπόρους, ανεξάρτητα από τον τρόπο καλλιέργειάς τους. Αρκεί να αποδέχονται τους στόχους της γιορτής.
Διευκρίνιση: κάθε καλλιεργητής θα πρέπει να αναφέρει τον τρόπο καλλιέργειας των σπόρων.
        Οι καλλιεργητές, ερχόμενοι στο χώρο της εκδήλωσης, θα προμηθευτούν από τη γραμματεία το ειδικό καρτελάκι με το όνομα τους, για να συμμετάσχουν στις συναντήσεις των καλλιεργητών. 
        Η γιορτή είναι ανοιχτή στον κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξάρτητα αν έχει σπόρους ή όχι.
        Το μεσημέρι θα υπάρχει κοινό γεύμα, κατά κύριο λόγω, με παραδοσιακές ποικιλίες. Τα φαγητά είναι προσφορά των καλλιεργητών που παίρνουν μέρος στη γιορτή και φίλων. Μπορείτε να φέρετε και εσείς κάτι για το κοινό τραπέζι.

         Οργάνωση της γιορτής: 
        
Η γιορτή διοργανώνεται από το Πελίτι και φιλοξενείται στους χώρους τής Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου, στο νομό Λάρισας.Το Πελίτι είναι καθαρά εθελοντική οργάνωση, όλοι όσοι συμμετέχουν στις δράσεις του είναι εθελοντές.

         Πώς θα φτάσετε στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου: 
        Με δικό σας μέσο: Ταξιδεύοντας στην εθνική οδό από Θεσσαλονίκη για Αθήνα ή από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Λάρισας, θα βγείτε από την έξοδο που γράφει προς Αγιά. Να προσέξετε λόγω κακής σήμανσης να μη ξαναβγείτε στην εθνική. Ακολουθείτε την κατεύθυνση προς Αγιά, στη συνέχεια θα διασχίσετε το Ελευθέριο, μετά θα στρίψετε αριστερά προς Δήμητρα και από κει θα ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Ανατολή. Στην είσοδο της Ανατολής θα πάτε αριστερά για το μοναστήρι, ακολουθώντας τις πινακίδες.
         Με το ΚΤΕΛ νομού Λάρισας: 
        Στο χωριό Ανατολή μπορείτε να φτάσετε και με το ΚΤΕΛ νομού Λάρισας. Πληροφορίες για τα δρομολόγια μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 2410537737. Αν ταξιδέψετε με το ΚΤΕΛ, θα πρέπει να μας ενημερώσετε για την άφιξη σας στην Ανατολή (ώρα και μέρα), για να σας παραλάβουμε και να σας μεταφέρουμε στο μοναστήρι.

        Αν δεν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο ή δεν μπορείτε να έρθετε με το ΚΤΕΛ, ενημερώστε μας, ώστε να κανονίσουμε τη μεταφορά σας με άλλο τρόπο.
        Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα, είναι απαραίτητα. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

        Δηλώσεις συμμετοχής:
        Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2524022059 κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες, από Δευτέρα ως Παρασκευή. Την αίτηση συμμετοχής σας μπορείτε να την στείλετε στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Πελίτι

Ταχ. Παρανεστίου
Τ. Κ. 66035 Παρανέστι.

Καλή αντάμωση   Τοποθεσία Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου, στο νομό Λάρισας 

(Πηγή:e-ecology)