ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2010

aftoktonies ellada - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

aftoktonies ellada - Σόλων ΜΚΟΣτοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν ότι οι απόπειρες αυτοκτονίας από τον Μάιο του 2010 έως και σήμερα ανέρχονται σε 837, απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στάθα, Δημήτρη Στρατούλη, Κωνσταντίνου Μπάρκα, Μαρίας Μπόλαρη, Βασίλη Κυριακάκη και Χρήστου Καραγιαννίδη, οι οποίοι έχουν διατυπώσει την εκτίμηση ότι στη χώρα μας σημειώνεται αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονιών, λόγω των πολιτικών των Μνημονίων, της φτώχιας και της ανεργίας.


Στην απάντησή του ο υπουργός ενημερώνει τους βουλευτές ότι έχει αποφασιστεί η σύσταση ειδικής επιτροπής στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις περιπτώσεις αναγγελιών αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου, η οποία θα έχει ως έργο να εξετάσει το υφιστάμενο νομικό και επιστημονικό πλαίσιο και να καθορίσει την ακολουθητέα διαδικασία- βασικές ενέργειες (μνημόνιο ενεργειών), από νομικής και επιστημονικής πλευράς αλλά και να προτείνει νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Δένδιας για μια ακόμη φορά επισημαίνει ότι το φαινόμενο των αυτοκτονιών είναι πολυπαραγοντικό.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τα οποία προέκυπτε ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες και μαζί και οι απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή, από 1.1.2009 έως 23.08.2012, σε 3.124 πανελλαδικά

Πηγή/φωτό: Ημερησία

Σχετικά άρθρα