ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

ΕΜΠΛΕΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ (του Θεόλογου Αλεξανδράτου)

obama - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

obama - Σόλων ΜΚΟΗ πίστη στον Θεό είναι κάτι προσωπικό και ιδιαίτερο. Ο κάθε άνθρωπος (μπορεί να) πιστεύει με τον δικό του τρόπο και δεν είναι υποχρεωμένος να δέχεται τα κηρύγματα των ιερέων αμάσητα.  
Υπάρχει όμως και μια σημαντική μερίδα του κόσμου που ακολουθεί κατά γράμμα τις βουλές του παπά της ενορίας του και τον αφήνει να επηρεάζει τη ζωή του σε σημαντικά θέματα.

Με τις επικείμενες εκλογές στην Αμερική να είναι εξαιρετικά κρίσιμες για όλο τον κόσμο, ο νυν πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπολογίζει ιδιαίτερα στις ψήφους των Αφρο-Αμερικανών. Ξαφνικά όμως έχει βρει εμπόδιο κάποιους παπάδες που βάλουν εναντίον του από τον άμβωνα.

Πολλοί ιερείς λένε στο ποίμνιο τους ότι «πως θα ψηφίσουμε κάποιον που λέει ότι είναι Χριστιανός αλλά υποστηρίζει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων;».

Οι «κεραυνοί» κατά του Ομπάμα είναι συχνοί και ανησυχητικοί αν αναλογιστούμε ότι σε μεγάλες κοινότητες στις ΗΠΑ ο κόσμος διαμορφώνει την άποψη του ανάλογα με το κήρυγμα της Κυριακής. Ο νυν πρόεδρος δεν μπορεί να χάσει μεγάλο μέρος της βάσης των ψηφοφόρων του (που είναι οι Αφρο-Αμερικανοί) αφού η μάχη με τον Ρόμνεϊ αναμένεται σκληρή.

Όχι βέβαια πως οι πιστοί θα ψηφίσουν τον αντίπαλο. Αυτός είναι Μορμόνος οπότε εν υπάρχει περίπτωση να πάρει ψήφο από τους φανατικούς Χριστιανούς.

Ο Ομπάμα είχε λάβει το 95% των ψήφων των Αφρο-Αμερικανών το 2008 αλλά η τοποθέτησή του στο ζήτημα του γάμου των ομοφυλοφίλων μπορεί να του στοιχίσει από τη στιγμή που αρκετοί ιερείς σε όλη τη χώρα προτρέπουν το ποίμνιο τους να απέχει από τις εκλογές.


Θεόφιλος Αλεξανδράτος
Πηγή/φωτό: Το Ποντίκι

Σχετικά άρθρα