ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΙΛΟΖΩΪΑ

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: 23 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ 6.200 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΤΟΥ

dog 1 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

dog 1 - Σόλων ΜΚΟΤην Τετάρτη  6/6/2012, ο Βλ. Ι., κάτοικος  Μαραθώνα άρπαξε την καραμπίνα του και σκότωσε τον ίδιο του τον σκύλο τον ΗΔΗ κακοποιημένο, όπου δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο!

Οι αυτόπτες μάρτυρες που κατήγγειλαν το γεγονός στην Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία αναφέρουν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο ο κύριος αυτός καθημερινά να μεθά, να προκαλεί με την βίαιη συμπεριφορά του και να πυροβολεί ασκόπως, και φυσικά να απειλεί οποιονδήποτε τολμήσει να διαμαρτυρηθεί, ακόμα και τα ιδία του τα σκυλιά, 4 από τα οποία έχει επίσης σκοτώσει στο παρελθόν.


Ευτυχώς οι μάρτυρες έχοντας την θέληση να βοηθήσουν ουσιαστικά, με την καθοδήγηση της  ΠΦΟ, πήγαν στο Α.Τ. Μαραθώνα και κατέθεσαν μήνυση ζητώντας την αυτεπαγγέλτως ποινική δίωξη του δράστη, ο οποίος συνελήφθη χάρη στις σωστές και γρήγορες κινήσεις του Α.Τ. Μαραθώνα που συνεργάστηκε με την ΠΦΟ, η οποία με την σειρά της έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες με την Εισαγγελία Αθηνών.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα με τη διαδικασία του αυτοφώρου και την  Παρασκευή 8/6/12 οδηγήθηκε  στον εισαγγελέα όπου του  απαγγέλθηκαν  οι ανάλογες των αδικηματων του κατηγορίες! Θανάτωση  ζωου, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία!

Παραπέμφθηκε στο Β´ Αυτόφωρο Τριμελές(Κτίριο 7 αιθ.2) και πήρε  3ημερη προθεσμία για την Δευτέρα 11/6/2012 στις 9 το πρωί, όπως είχαμε δημοσιεύσει και στο adespoto.gr 

Τελικώς, καταδικάστηκε σε 23 μήνες (προς 10 ευρώ την ημέρα) και 6200 πρόστιμο με τριετή αναστολή. Παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους παράνομους και νόμιμους οπλοκατόχους εκεί έξω που ξεσπούν στα ζώα.

Πηγή/φωτό: Adespoto.gr

Σχετικά άρθρα