ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

ZΙΓΚΜΑΡ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ: “ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ Η ΔΟΣΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

zigmargabriel - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

zigmargabriel - Σόλων ΜΚΟΝα δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αρκεί η χώρα μας να εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί με τους διεθνείς πιστωτές, ζητούν η ηγεσία των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, η οποία μέχρι πρόσφατα κρατούσε σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στους Ελληνες επί της ουσίας, αλλά θα πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung» ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (φωτογραφία).

Συγκεκριμένα, ο Γκάμπριελ χαρακτήρισε «θανατηφόρα» τη δόση του «φαρμάκου» λιτότητας που επεβλήθη στην Ελλάδα και τόνισε ότι ακόμη και το καλύτερο φάρμακο μπορεί να αποβεί θανατηφόρο αν η δόση θα που χορηγηθεί είναι υπερβολική.

Σε παρέμβασή του επίσης ο Γκάμπριελ πρότεινε το πάγωμα των ευρωπαϊκών λογαριασμών που έχουν Ελληνες, μέχρι αυτοί να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει στη χώρα μας όλους τους φόρους που αναλογούν. Ο πρόεδρος του SPD πάντως παραδέχθηκε ότι αυτή η τελευταία πρότασή του είναι δύσκολο να εφαρμοστεί επειδή δεν υπάρχει πολιτική βούληση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ακόμη και σε άλλες χώρες όπως είναι η Γερμανία.

Όπως είπε, πολλές φορές αρχηγοί κρατών στην Ευρώπη «συμπεριφέρονται σαν κλεπταποδόχοι» που θέλουν να επωφεληθούν «από τη φοροδιαφυγή ελλήνων δισεκατομμυριούχων».

Πηγή/φωτό: Tα Νέα