ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ & ΜΕΛΕΤΕΣ

ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ: ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (της Ελένης Ν. Σταματίου)

dasos - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

dasos - Σόλων ΜΚΟΣύνοψη
Το άρθρο στοχεύει στην ανάδειξη και συνολική θεώρηση και τεκμηρίωση της ανάγκης κατάρτισης δασολογίου και της εξέλιξής της στην Ελλάδα. 
Περιλαμβάνει ιστορική αναδρομή, ανάλυση του θεσμικού  πλαισίου κυρίως των πρόσφατων τριών δεκαετιών, που διέπει την κατάρτιση του Δασολογίου καθώς και αναφορά στις αδυναμίες που αντιμετωπίζει η Δημόσια Διοίκηση για εφαρμογή και μελλοντική λειτουργία του ως σήμερα.


Μνεία γίνεται στις δυνατότητες αλλά και στις  αδυναμίες της Δημόσιας Διοίκησης κατά την εφαρμογή του συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου με αναφορά στην παθογένεια που χαρακτηρίζει αυτήν, με εστιασμό στην περίοδο από το 1975 έως σήμερα καθώς και σε άλλα συναφή θέματα. Το άρθρο μέσω αναφοράς σε άλλες χώρες εξετάζει  τη διεθνή εμπειρία, η οποία συγκρίνεται με την ελληνική προς εξαγωγή συμπερασμάτων και προτάσεων για μια αξιόπιστη προστασία του περιβάλλοντος, της φύσης και των δασών και για ποιότητα ζωής.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο της κ. Ελένης Ν. Σταματίου (pdf)     

Ελένη Ν. Σταματίου,
Αρχιτέκτων ΕΜΠ, MSc Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δρ. Πολεοδομίας-Χωροταξίας (Phd, PPhd)

Ευχαριστούμε την κ. Σταματίου για την παραχώρηση του αρθρου της προς αναδημοσίευση