ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΛΥΚΑΙΝΑ

basanisan lykaina protothema - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

basanisan lykaina protothema - Σόλων ΜΚΟΦρικτά  βασανιστήρια από ανθρώπους και  ζώα υπέστη μια μικρή θηλυκή  λύκαινα στο χωριό Παναγίτσα του δήμου Βεγορίτιδας στην Πέλλα, πριν ξεψυχήσει και οι βασανιστές της την αφήσουν δεμένη σε έναν φράχτη για να καμαρώσουν το «κατόρθωμά» τους και να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει αγριότερο θηρίο από τον άνθρωπο!

       Το άτυχο  ζώο, μια νεαρή λύκαινα μόλις 4 χρόνων, σκοτώθηκε στις 18 Ιουνίου σύμφωνα με την οικογένεια που ειδοποίησε την οργάνωση «Αρκτούρος» και θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με τους συντοπίτες της… Άγνωστο πώς, την είχαν εντοπίσει σκυλιά τα οποία της επιτέθηκαν και την τραυμάτισαν με πολλαπλές δαγκωματιές.

 Από  κει και πέρα, όμως, ανέλαβαν οι  κάτοικοι του χωριού να δείξουν την… ανδρεία τους απέναντι σε ένα ανυπεράσπιστο και τραυματισμένο αγρίμι! Κύκλωσαν την αιμόφυρτη λύκαινα και άρχισαν να την χτυπούν με ξύλα και σίδερα στο κεφάλι και όλο της το σώμα, σπάζοντας έτσι το σαγόνι και πολτοποιώντας το κρανίο της! Κι όταν το ζώο δεν μπορούσε πια να αμυνθεί, ολοκλήρωσαν την «μαγκιά» τους δένοντάς  το στο φράχτη κι αφήνοντάς το να πεθάνει μέσα σε φρικτούς πόνους!

        Τα μέλη της οργάνωσης αποδοκιμάζουν το περιστατικό, επισημαίνουν ότι «μας λείπει ο πολιτισμός και μας περισσεύει η βαρβαρότητα» και υπενθυμίζουν ότι ο έπαψε να θεωρείται επιζήμιος από το 1991 και χαρακτηρίζεται επίσημα «τρωτό» είδος. Μάλιστα, προστατεύεται σε όλη την Ευρώπη από τη νομοθεσία, με τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43 της Ε.Ε..

10 Ιουλίου 2010

Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑonline

Σχετικά άρθρα