ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ ΤΟΥ 6ΟΥ ΣΤΟΛΟΥ — ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ & …ΓΕΛΑΣΤΕ ?

150px - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

150px - Σόλων ΜΚΟSimply… Americans  —  (Απλώς… Αμερικανοί).

Ισπανοί: Εδώ Α-835, για να αποφύγετε την σύγκρουση παρακαλώ αλλάξτε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε 25 ναυτικά μίλια μακριά και κατευθύνεστε ακριβώς κατά πάνω μας.

Αμερικανοί: Αλλάξτε εσείς την πορεία σας 15 μοίρες νότια.

Ισπανοί: Αρνητικόν! Επαναλαμβάνω, αλλάξτε πορεία 15 μοίρες βόρεια.

Αμερικανοί: Σας ομιλεί ο πλοίαρχος πολεμικού σκάφους των Η.Π.Α., αλλάξτε πάραυτα την πορεία σας 15 μοίρες νότια.

Ισπανοί: Την υπόδειξή σας δεν την βρίσκουμε ούτε λογική, ούτε εφικτή. Εάν δεν θέλετε να προσκρούσετε πάνω μας, αλλάξτε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια.

Αμερικανοί: (Με υψωμένη τη φωνή) Σας ομιλεί ο πλοίαρχος Richard James Howard του σκάφους USS Montana, του δεύτερου σε μέγεθος αεροπλανοφόρου του στόλου των Η.Π.Α. Έχουμε μαζί μας δύο αντιτορπιλλικά, καταδιωκτικό αεροσκάφος και τέσσερα υποβρύχια. Επιπλέον έχουμε την υποστήριξη καταδρομικών. Δεν κάνω ΥΠΟΔΕΙΞΗ αλλά σας ΔΙΑΤΑΣΣΩ! Αλλάξτε πορεία 15 μοίρες νότια. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του στόλου μας. Πάραυτα τσακιστείτε και αλλάξτε πορεία!

Ισπανοί: Σας ομιλεί ο Juan Manuel Salas de Alcantara, εδώ είμαστε δύο άτομα. Έχουμε μαζί μας ένα σκύλο, το βραδινό μας φαγητό, δύο μπουκάλια μπύρα και ένα καναρίνι. Το καναρίνι κοιμάται αυτή την ώρα. Επιπλέον μας υποστηρίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Dial de la CorunaΣας ομιλούμε από τον φάρο με αριθμό Α-853 των ισπανικών ακτών Finisterra Galicia και σας γνωστοποιούμε ότι δεν έχουμε πρόθεση να μετακινηθούμε. Δεν έχουμε ιδέα αν είμαστε ο μεγαλύτερος ή ο μικρότερος φάρος των ισπανικών ακτών. Μπορείτε να προβείτε σε όλες τις γ……….  απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του γ………… στόλου σας, που σας επαναλαμβάνω ότι κατευθύνεται ολοταχώς προς τις βραχώδεις ακτές μας. Αλλά και πάλι επιμένουμε και σας υποδεικνύουμε να αλλάξετε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια.

Αμερικανοί: Ο.Κ. κατανοητών, ευχαριστούμε

          Τον ανωτέρω διάλογο τον οποίο εντοπίσαμε στο Διαδίκτυο (πχ εφημερίδα Ριζοσπάστης, διάφορα Blogs όπως skeftomasteellhnika.blogspot.com/  κλπ). Λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε μεταξύ Αμερικανών και Ισπανών και καταγράφηκε από το κανάλι 106 (Finistera Galicia) των ισπανικών θαλάσσιων επικοινωνιών. Δεν γνωρίζουμε σίγουρα εάν αυτό είναι αλήθεια ή κάποιο ανέκδοτο το οποίο «συναντήθηκε» με την πραγματικότητα. Δημιουργήθηκε έτσι μια ιστορία μέσα από την οποία αναδεικνύεται ότι: Οι καταστάσεις αλαζονείας των μεγάλων δυνάμεων μπορούν να οδηγήσουν σε απρόσμενα αποτελέσματα. Σε τελική ανάλυση το στερεότυπο των Ισπανών σε τόλμη θυμίζει αλαζονεία του Τιτανικού με το Παγόβουνο.