ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΙΛΟΖΩΪΑ

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΗΡΑΜΑΤΑ

GerakiSyrosSantorinious1 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

GerakiSyrosSantorinious1 - Σόλων ΜΚΟH Ένωση Πολιτών για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό «ΕΥΠΛΟΙΑ» καταγγέλλει ότι αναρίθμητοι λαθροθήρες συνεχίζουν να συλλαμβάνουν παράνομα με τη χρήση δικτύων και δολωμάτων τα άγρια μεταναστευτικά πουλιά για να τα προωθήσουν προς πώληση και οι κυνηγοί που – παρά τη διαφώτιση που γίνεται από την ομοσπονδία τους για την αναγκαιότητα ύπαρξης της άγριας πανίδας – ενώ φυσικά συνεχίζουν να πυροβολούν ανεξέλεγκτα κατά παντός κινητού και ακίνητου στόχου.

 

 

GerakiSyrosSantorinious2

Η ακτινογραφία του νεκρού γερακιού δείχνει τα σκάγια

Σε ανακοίνωση τους τονίζουν: «Τον τελευταίο μήνα μάθαμε από αγρότες της Σύρου για το φόνο 2 σπάνιων αρπακτικών (αετός και γεράκι) πυροβολημένων από κυνηγούς. Κι αυτό μας έκανε να αναρωτηθούμε πόσες τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν στα νησιά και δεν τις μαθαίνουμε ποτέ.

AetosHalandrianiSyros1

Ο νεκρός αετός

Και είναι τραγικό και οξύμωρο, οι αρχές στο συγκεκριμένο νησί να διεκδικούν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ενώ δεν μπορούν, και δεν θέλουν, να πείσουν ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του για τη σημασία και το σεβασμό της Άγριας χλωρίδας, της πανίδας, και της Ζωής γενικότερα, αλλά και το σεβασμό των νόμων.

Με τι μούτρα ζητάει λοιπόν, να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα η νήσος αυτή που συνεχίζει για αιώνες το Άγριο Κυνήγι της Άγριας Ζωής!».

AetosHalandrianiSyros2

Το ένα από τα σκάγια στο κεφάλι του πτηνού

Οι ακτινογραφίες που έγιναν στα πτώματα των πτηνών επιβεβαιώνουν ότι αυτά πυροβολήθηκαν. Στο ένα υπάρχουν αρκετά σκάγια. Στο άλλο που είναι σε πολύ προχωρημένη αποσύνθεση, πρακτικά μόνο πτέρωμα και οστά, ανιχνεύεται ένα σκάγι στα οστά του κρανίου. Τα υπόλοιπα που πιθανότατα υπήρχαν στους μαλακούς ιστούς είτε παρέμειναν στο έδαφος καθώς το πτώμα έλιωσε είτε καταναλώθηκαν από πτωματοφάγα ζώα. Ο αετός βρέθηκε πυροβολημένος στη Χαλανδριανή και το γεράκι στους Σαντορινιούς.

Πηγή/φωτό: Οι κυνηγοί πυροβολούν ανεξέλεγκτα και στη Σύρο ζώα που δεν είναι θηράματα | www.zoosos.gr

Σχετικά άρθρα