ΝΕΡΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

dimopsifisma nero thessaloniki - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

dimopsifisma nero thessaloniki - Σόλων ΜΚΟΜε μαζικότατη συμμετοχή που ξεπερνά τις 200.000 και ένα εκκωφαντικό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ στο συντριπτικό ποσοστό που ξεπερνάει το 95%, απάντησαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στις προσπάθειες της κυβέρνησης να φιμώσει τη φωνή τους, ώρες πριν την διεξαγωγή του άτυπου μεν, αλλά καθόλα νόμιμου δημοψηφίσματος για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η προσπάθεια ενημέρωσης όλων των συμπολιτών μας απ’ όλες τις ομάδες ανά την Ελλάδα, βρήκε γόνιμο έδαφος σε έναν κόσμο που όλο και περισσότερο αρχίζει και ενδιαφέρεται έμπρακτα για τα κοινά. Αυτός ο αδιάκοπος αγώνας πληροφόρησης θα συνεχιστεί σε όλη και για όλη την Ελλάδα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού έχοντας πλεον στα χέρια μας και το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης.

Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να είναι διπλά υπερήφανοι, για την προάσπιση του συλλογικού αγαθού του νερού, αλλά και για την προάσπιση της ουσίας της δημοκρατίας, που είναι η αδιαμεσολάβητη έκφραση της βούλησης των πολιτών.

Θυμίζουμε ότι ο Καλλικράτης προβλέπει τα τοπικά δημοψηφίσματα για τοπικά ζητήματα και οποιαδήποτε “τυπολατρική” ανάγνωση που θα «αγνοεί» το αποτέλεσμα θα είναι βαθιά, έως και προσβλητικά, αντιδημοκρατική.

Το ισχυρότατο ΟΧΙ των πολιτών στερεί την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ από κάθε νομιμοποίηση και θέτει ένα αδιάτρητο πολιτικό εμπόδιο στα σχέδια όλων εκείνων που εφαρμόζουν πολιτικές αποφάσεις εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτό που οι πολίτες νοούν ως «δημόσιο», δικό τους, συλλογικό συμφέρον.

Η σημερινή διαδικασία είναι μια μη καπηλεύσιμη από καμία πλευρά νίκη των πολιτών.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους παρατηρητές, σε όλους τους εθελοντές και βεβαίως στον …κ. Μιχελάκη για τη συμβολή του στην… διάδοση του δημοψηφίσματος.


Πηγή/φωτό: Save Greek Water