ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΒΑΡΚΑ-“ΦΑΝΤΑΣΜΑ” ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ ΞΕΒΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

varka apokosmi - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

varka apokosmi - Σόλων ΜΚΟΣαν θαλάσσιο τέρας
Μοιάζει με ένα μεγάλο θαλάσσιο τέρας γεμάτο πλοκάμια. Η επιφάνειά της είναι τελείως καλυμμένη από θαλάσσια πλάσματα, τα περισσότερα άγνωστα στους μη ειδικούς. Σε βαθμό τέτοιο ώστε οι πρώτοι που την αντίκρυσαν, το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Απριλίου, στην περιοχή Ocean Shores, περίπου 90 μίλια νότια του Σιάτλ, τρόμαξαν από το απόκοσμο θέαμα και κάλεσαν την Ακτοφυλακή, αδυνατώντας αρχικά να δώσουν περιγραφή του «τέρατος» που είχε ξεβραστεί στην ακτή.


Ήταν οι άνδρες της Ακτοφυλακής που επιβεβαίωσαν πως το «τέρας» δεν ήταν παρά μια μικρή, πλαστική βάρκα, η οποία όμως είχε πίσω της μια απίστευτη ιστορία: επρόκειτο για μια βάρκα Ιάπωνα ψαρά, που είχε παρασυρθεί στη θάλασσα τον Μάρτιο του 2011, από τη Φουκουσίμα, κατά τη διάρκεια του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Ιαπωνία και άφησε πίσω του πάνω από 15.000 νεκρούς. Η μικρή βάρκα άντεξε στα κύματα και στις καταιγίδες, παρασύρθηκε από τα ωκεάνεια ρεύματα και τελικά, αφού επί τρία και πλέον χρόνια διέσχισε πάνω από 4.500 ναυτικά μίλια, κατέληξε στις αμερικανικές ακτές.

Η «περιοδεία» της στα αφιλόξενα νερά τη «φόρτωσε» με κάθε λογής θαλάσσια ζωή θα μπορούσε να «κολλήσει» πάνω της και το τελικό θέαμα είναι τουλάχιστον αποκρουστικό.

Με διαφορά λίγων ωρών μάλιστα, το ξημέρωμα της Τετάρτης 30 Απριλίου, άλλη μια παρόμοια βάρκα ξεβράστηκε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στο Long Beach. Και οι δύο βάρκες μεταφέρθηκαν πάντως σε ειδικά εργαστήρια προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα… πλάσματα που τις έχουν κατακυριεύσει καθώς οι αρχές φοβούνται μήπως μεταξύ αυτών υπάρχουν οργανισμοί επικίνδυνοι για την βιοποικιλότητα και για το οικοσύστημα των αμερικανικών ακτών και θαλασσών.


Πηγή/φωτό: Ημερησία