ΝΕΡΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

water access 1 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

water access - Σόλων ΜΚΟΣτοιχεία σοκ  δίνει στην δημοσιότητα ο ΟΗΕ σχετικά με την χρήση υδάτινων πόρων από τους κατοίκους της γης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού το Σάββατο, 22 Μαρτίου. 
Σύμφωνα με τον παγκόσμιο Οργανισμό το ένα έκτο του πληθυσμού στον πλανήτη, δηλαδή πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Επίσης 1,1 δισ. άνθρωποι πίνουν νερό από πηγές που δεν είναι ασφαλείς για την υγεία τους, ενώ παράλληλα 2,5 δισ. κάτοικοι του πλανήτη στερούνται και τις πλέον απαραίτητες και βασικές συνθήκες υγιεινής.

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά τα στοιχεία του ΟΗΕ σοκάρουν ακόμα περισσότερο, αφού καταδεικνύουν πως πάνω από 400 εκατομμύρια παιδιά, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο των παιδιών του πλανήτη (!), στερούνται καθημερινά ακόμα και την ελάχιστη ποσότητα καθαρού νερού που θεωρείται απαραίτητη για την επιβίωσή τους.

Όπως αποκαλύπτει  ο ΟΗΕ  5 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από ασθένειες που οφείλονται σε μολυσμένο νερό. Το στοιχείο αυτό είναι εφιαλτικό, αφού αποδεικνύει πως οι θάνατοι από έλλειψη νερού είναι δέκα (10) φορές περισσότεροι κάθε χρόνο, από τους θανάτους που αποδίδονται στις ανά τον πλανήτη πολεμικές συρράξεις.

Πηγή/φωτό: Το Κουτί της Πανδώρας

Διαβάστε σχετικά: Πιο θανατηφόρα από κάθε μορφή βίας η έλλειψη νερού και υγειονομικών εγκαταστάσεων, Σόλωνας, 22 Μαρτίου 2010