ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΤΟ 2013

animals 2013 0 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

animals 2013 0 - Σόλων ΜΚΟΤη λίστα με τα 10 πιο περίεργα ζώα του 2013 δημοσίευσε το National Geographic. Στον κατάλογο με τις πιο περίεργες ανακαλύψεις ζώων της χρονιάς περιλαμβάνονται εντυπωσιακά ζώα όπως ο φούξια γυμνοσάλιαγκας και ένα θαλάσσιο αγγούρι που τρώει από τον πρωκτό.

Το Τop 10 των πιο περίεργων ζώων της χρονιάς…


10. Νέο είδος αράχνης που υφαίνει ιστό σε αραχνοειδές σχήμα
animals 2013 10

Πρόκειται για ένα νέο είδος αράχνης του Αμαζονίου μήκους πέντε χιλιοστών που υφαίνει με τον ιστό της ένα ομοίωμα αράχνης πέντε φορές μεγαλύτερο από το μεγεθός της, προκειμένου να τρομάξει πιθανούς εχθρούς της.


9. Θαλάσσιο αγγούρι που τρώει από τον πρωκτό
animals 2013 9

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το τεράστιο θαλάσσιο αγγούρι στη θάλασσα της Καλιφόρνια χρησιμοποιεί ουσιαστικό τον πρωκτό του ως δεύτερο στόμα.

 

8. Ο  φούξια γυμνοσάλιαγκας από την Αυστραλία
animals 2013 8

Είναι μεγάλος, είναι γλοιώδης και έχει έντονο φούξια χρώμα. Το νέο είδος γυμνοσάλιαγκα 20 εκατοστών μήκους ζει σε ένα συγκεκριμένο βουνό της Αυστραλίας.

 

7. Η γενναία μυγαλή
animals 2013 7

Πρόκειται για ένα νέο είδος μυγαλής που έχει τρομερά μεγάλη δύναμη. Το Scutisorex thori είναι ένα από τα πιο περίεργα ζώα στον πλανήτη χάρη στην εξαιρετικά ανθεκτική σπονδυλική του στήλη.

 

6. Ποιο είναι το ασχημότερο ζώο στον κόσμο;
animals 2013 6

Το Σεπτέμβριο αυτό το ψάρι βαθέων υδάτων -γνωστό ως blobfish- ψηφίστηκε ως το πιο άσχημο απειλούμενο με εξαφάνιση ζώο. Το ζελατινώδες θαλάσσιο πλάσμα έγινε η νέα μασκότ της Κοινότητας για τη Διατήρηση των Άσχημων Ζώων.

 

5. Το αλογάκι της Παναγίας που μεταμορφώνεται σε λουλούδι
animals 2013 5

Μπορεί να μοιάζει όμορφη, όμως αυτή η «ορχιδέα» είναι στην πραγματικότητα ένα αλογάκι της Παναγίας που προσπαθεί να πάρει το γεύμα του. Είναι το πρώτο ζώο για το οποίο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μιμείται το λουλούδι για να προσελκύσει το θήραμά του.

 

4. Η «εξαφανισμένη» σαύρα-Πινόκιο που βρέθηκε στο Εκουαδόρ
animals 2013 4

Επιστήμονες ανακάλυψαν σε ένα δάσος του Εκουαδόρ μια σαύρα που έχει μύτη σαν.. του Πινόκιο. Μάλιστα, το ερπετό με τη μεγάλη μύτη θεωρούταν ότι είχε εξαφανιστεί καθώς είχε παρατηρηθεί μόνο λίγες φορές τα τελευταία 15 χρόνια.

 

3. Το μωρό olinguito
animals 2013 3

Το μωρό olinguito είναι ένα σπάνιο, γούνινο σαρκοφάγο που μοιάζει με αρκουδάκι. Το olinguito, το οποίο ανακάλυψαν επιστήμονες στο δάσος της Κολομβίας «La Messina Reserve Forest», καταχωρήθηκε ως νέο είδος ζώου τον Αύγουστο.

 

2. Το μεγαλύτερο γουρούνι στον κόσμο
animals 2013 2

Αυτό το γιγαντιαίο αγριογούρουνο, που ζυγίζει πάνω από 275 κιλά, θεωρείται ως το μεγαλύτερο γουρούνι σε όλο τον κόσμο. Λίγα είναι γνωστά για το αφρικανικό αυτό είδος. Ωστόσο, η πρώτη επιστημονική αναφορά για αυτό το ζώο έγινε το 1904, καθιστώντας το ένα από τα τελευταία μεγάλα θηλαστικά της ηπείρου.

 

1. Το τριχωτό ζουζούνι
animals 2013 1

Μπορεί να μην είναι νέο είδος όμως αυτό το ζωύφιο με τα τρελά μαλλιά τραβάει αμέσως την προσοχή. Ο Trond Larsen ήταν αρκετά τυχερός που εντόπισε και φωτογράφισε αυτό το μικροσκοπικό έντομο μήκους 5 χιλιοστών στην ανατολική περιοχή της ανατολικής Σουρινάμ το 2012.

 

Πηγή: Tvxs