ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΙΛΟΖΩΪΑ

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…

AgiosVasilisDen 250 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

AgiosVasilisDen 250 - Σόλων ΜΚΟΤην κακή συνήθεια της αγοράς ζώων (συνήθως κουνελιών και κουταβιών) ως δώρων ειδικά τις ημέρες των γιορτών προωθούν κάθε είδους έμποροι, νόμιμοι και παράνομοι, σε υπαίθριες αγορές και σε καταστήματα (pet shops). Αλήθεια έχετε δει ποτέ μικρά παιδάκια, που σίγουρα δεν έχουν καμιά ευθύνη για τις πράξεις τους, να καβαλάνε – λες και ανεβαίνουν σε γαϊδούρι – παπάκια και κουνελάκια, τα οποία κάποιος τους έδωσε ως δώρο αυτές τις «άγιες μέρες», επειδή τα είδαν στη βιτρίνα και τα ζήτησαν;


Διδάξτε στα παιδιά σας, ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, τα οποία μπορούμε να τα πετάξουμε, μόλις τα βαρεθούμε. Εξηγήστε τους με απλά λόγια, ότι όλα τα ζωάκια πεινούν, διψούν, πονούν και χαίρονται όπως ακριβώς και εμείς.

Και αν το παιδί σας πραγματικά επιμένει και θέλει να υιοθετήσετε ένα ζώο συντροφιάς δηλαδή μια γατούλα ή έναν σκυλάκο, τονίστε του, ότι το νέο μέλος της οικογένειας θα έρθει και θα μείνει για πολλά – πολλά χρόνια και όχι για όσο είναι μωρό!

Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να μάθουν, να το σέβονται, να το φροντίζουν, να το αγαπούν, ακόμα και αν κάνει κάποια ζημιά, λερώσει, γαυγίσει ή νιαουρίσει.

Επειδή οι έμποροι κάθε είδους αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα μόνο αν αυτή στοιχίζει στην τσέπη τους διαμαρτυρηθείτε, καταγγείλτε στην Αστυνομία ή στη Δημοτική Αστυνομία όλους εκείνους, που πωλούν παράνομα ζώα!

Θυμηθείτε, ότι υπάρχουν χιλιάδες σκυλιά και γατιά σε κάθε περιοχή της Ελλάδα, που θα σας προσφερθούν δωρεάν, αν πραγματικά θέλετε να αποκτήσετε έναν τετράποδο φίλο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να αγοράσετε ένα ζώο, αφού τα καταφύγια, οι πανσιόν, τα κυνοκομεία και τα σπίτια των εθελοντών ασφυκτιούν από τα ζώα, που φιλοξενούνται εκεί.

Διαβάστε επίσης:
Διδάξτε στα παιδιά σας ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια! 
Τα ζώα δεν είναι χριστουγεννιάτικα δώρα…

AgiosVasilisDen

Πηγή: zoosos.gr