ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΡΟΣΕΧΩΣ!

swiscientist - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

swiscientist - Σόλων ΜΚΟΜε επιτυχία ολοκλήρωσε ο Ελβετός πιλότος και εξερευνητής Μπερτράν Πικάρ προσομοίωση υπερατλαντικής πτήσης 72 ωρών, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ντίμπεντορφ της Ελβετίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το γύρο του κόσμου με ηλιακό αεροσκάφος – εγχείρημα-σταθμός στην ιστορία της αεροπλοΐας.

«Αυτό το πείραμα μας έδωσε πολύτιμη εμπειρία για την πτήση γύρω από τον κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή αποκάλυψε τις μεγάλες δυσκολίες αυτής της προσπάθειας», εξήγησε ο Πικάρ, ιδρυτής, πρόεδρος και πιλότος της Solar Impulse.

Κατά τις 72 ώρες της «εικονικής» πτήσης μια σειρά από εξετάσεις διενεργήθηκαν προκειμένου να ελεγχθεί η σωματική και ψυχική κατάσταση του πιλότου σε πραγματικό χρόνο. Η Solar Impulse ολοκληρώνει το αεροσκάφος, το οποίο θεωρητικά έχει απεριόριστη διάρκεια πτήσης.

Τώρα η πρόκληση είναι να γίνει και ο πιλότος «ασταμάτητος». Η τελική συναρμολόγηση του νέου ηλιακού αεροσκάφους θα ξεκινήσει στην Πέιερν της Ελβετίας τον Φεβρουάριο του 2014 και τον Μάρτιο του 2015 θα επιχειρηθεί ο γύρος του κόσμου χωρίς ενδιάμεση στάση πετώντας αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.


Πηγή: Ελευθεροτυπία από ΑΜΠΕ