ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

xita filis - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

xita filis - Σόλων ΜΚΟΝέα απόπειρα απόρριψης επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή διαπιστώνει σε ανακοίνωσή του ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής.  

Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα απόρριψης τέτοιου είδους απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ που εντοπίζουν οι υπηρεσίες του Συνδέσμου μέσα σε λίγες μόλις μέρες. Στα τέλη Νοεμβρίου είχε εντοπιστεί ποσότητα επτά τόνων επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων. 


Αυτή τη φορά το δημοτικό απορριμματοφόρο και το ιδιωτικό όχημα που εντοπίστηκαν επιχείρησαν να αποθέσουν οχτώ τόνους ιατρικών αποβλήτων (σακούλες με ορούς, σωληνάκια, γάζες, πανιά από χειρουργείο, σύριγγες κλπ.).

Αμέσως οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, που έσπευσαν στο σημείο.

Τα απόβλητα οδηγήθηκαν κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Περιβάλλοντος στον Αποτεφρωτήρα Επικινδύνων Ιατρικών Απορριμμάτων του ΕΔΣΝΑ, τα οχήματα κατασχέθηκαν και οι οδηγοί συνελήφθησαν για να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Πηγή/φωτό: Κουτί της Πανδώρας