ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΘΑΒΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

apovlyta votanikos - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

apovlyta votanikos - Σόλων ΜΚΟΣε χωματερή επικίνδυνων αποβλήτων είχε μετατρέψει ένα οικόπεδο στον Βοτανικό κύκλωμα επιτήδειων που αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη, προκαλώντας εκτεταμένη ρύπανση με άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.


Μετά από καταγγελία και έρευνα, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Τροχαίας Αττικής, εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης, τρία φορτηγά αυτοκίνητα να εισέρχονται σε οικόπεδο στην οδό Αγ. Πολυκάρπου στον Βοτανικό και να απορρίπτουν απόβλητα.

Τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί, δύο Έλληνες ηλικίας 40 και 46 ετών και ένας ομογενής ηλικίας 33 ετών. Συνελήφθη επίσης και ένας Έλληνας ηλικίας 47 ετών, ο οποίος διαχειριζόταν τον χώρο και διέθετε το οικόπεδο για την απόθεση των αποβλήτων, έναντι συμφωνημένης αμοιβής.

Από τον έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο οικόπεδο που είχε μετατραπεί σε παράνομη χωματερή διαπιστώθηκε ότι στον χώρο είχαν αποτεθεί απόβλητα, σε ύψος 2 έως 6 μέτρων, μεγάλο ποσοστό των οποίων χαρακτηρίζονται ως εν δυνάμει επικίνδυνα, μαζί και με αστικά απόβλητα. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν απόβλητα μεταλλουργικά, καταστροφής ή ανακύκλωσης tonner, βαφείου υφασμάτων, πλαστικών μερών ανακυκλωμένων οχημάτων, μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων, φαρμακευτικά σκευάσματα κλπ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα άτομα που συνελήφθησαν μετέφεραν και απέρριπταν τα απόβλητα το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο σε καθημερινή βάση, με το οικονομικό όφελος να υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ακόμη, εξακριβώθηκε από την αστυνομία ότι τα απόβλητα που μετέφερε ένα από τα φορτηγά, προέρχονταν από εταιρεία που εδρεύει στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ο 58χρονος διευθυντής της οποίας συνελήφθη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή/φωτό: Το Ποντίκι