ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

MΕΛΙΣΣΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ – ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ

ble meli sokolata vioaerio - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

ble meli sokolata vioaerio - Σόλων ΜΚΟΜέλι σε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου παράγουν οι μέλισσες στη  βορειοανατολική Γαλλία, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους μελισσοκόμους, οι οποίοι βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται.

Οι μελισσοκόμοι αποδίδουν το πρόβλημα σε μονάδα βιοαερίου που λειτουργεί στην περιοχή Ριμποβίλ στην Αλσατία και επεξεργάζεται απόβλητα εργοστασίου παραγωγής σοκολάτας.


Ειδικότερα, ισχυρίζονται ότι οι μέλισσες τρώνε τα υπολείμματα από τα χρωματιστά μπαλάκια σοκολάτας που καταλήγουν στη μονάδα.

Τα συγκεκριμένα ζαχαρωτά είναι πολύ διαδεδομένα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Πρόκειται για μπαλάκια σοκολάτας με χρωματιστό εξωτερικό περίβλημα.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μονάδα απολογήθηκε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Ανακαλύψαμε το πρόβλημα ταυτόχρονα με τους μελισσοκόμους και αμέσως προχωρήσαμε στη λήψη μέτρων», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της μονάδας βιοαερίου, διαβεβαιώνοντας ότι από εδώ και στο εξής τα ζαχαρωτά θα αποθηκεύονται αποκλειστικά σε σφραγισμένα κοντέινερ.

Πηγή/φωτό: Econews