ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ

neoi agrotikos tomeas - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

neoi agrotikos tomeas - Σόλων ΜΚΟΤο ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και να ασχοληθούν με τη γεωργία εξετάζουν όλο και περισσότεροι νέοι, υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Καπα Research σε Αττική και Θεσσαλονίκη 1 με 1,5 εκατομμύριο άτομα, σχεδιάζουν την επιστροφή στην ύπαιθρο.

 


Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα, σε ποσοστό 68,2%, έχει σκεφτεί να φύγει, ενώ το 19,3% έχει κάνει ήδη συγκεκριμένες κινήσεις.
Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι επιθυμούν να φύγουν θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι τα 2/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα έχουν υψηλή μόρφωση και ότι όλοι τους βρίσκονται σε παραγωγικές ηλικίες 25 μέχρι 44 ετών.

Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 70,3%, δήλωσαν ότι θα έφευγαν για το ίδιο ή και για μικρότερο εισόδημα, αναζητώντας καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στις παραδοσιακές καλλιέργειες, τα βιολογικά προϊόντα αλλά και τα βιοκαύσιμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, απ’ όσους έχουν κάνει συγκεκριμένες κινήσεις για να φύγουν, οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για ελιά-ελαιόλαδο και βιολογικά προϊόντα, ενώ ακολουθούν τα αρωματικά φυτά, τα οπωρολαχανικά, το κρασί, τα μανιτάρια, η τρούφα, τα φρούτα, η στέβια, τα βιοκαύσιμα και τα όσπρια.


Πηγή/φωτό: Econews

Σχετικά άρθρα