ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: “ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

kpedlogo - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

kpedlogo - Σόλων ΜΚΟΚέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας
Στο πλαίσιο των δράσεων Δια Βίου Μάθησης το ΚΠΕ Δραπετσώνας διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Μείωση των οικιακών απορριμμάτων: το παράδειγμα της κομποστοποίησης».


Η ημερίδα απευθύνεται σε 90 ενήλικες. Θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας το Σάββατο 4-2-2012 και θα έχει διάρκεια 7 ώρες (8.30-15.30).

Η ημερίδα απευθύνεται σε πολίτες και εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα ήθελαν να ενημερωθούν για το γενικό θέμα της μείωσης των οικιακών απορριμμάτων καθώς και της πρακτικής της κομποστοποίησης. Στο πρώτο μέρος θα συζητηθεί το θέμα των παραγόντων που ενισχύουν ή αναστέλλουν την ανακύκλωση, καθώς και καθημερινές πρακτικές ανακύκλωσης. Το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί στον κήπο του ΚΠΕ όπου οι εκπαιδευόμενοι θα κατασκευάσουν ένα μικρό οικιακό κομποστοποιητή με υλικά που θα παρέχει το ΚΠΕ.

Δηλώσεις συμμετοχής: 
Τηλ.: 210-4618297, 
Ε-mail: mail@kpe-drapets.att.sch.gr
Οδηγίες πρόσβασης στο ΚΠΕ Δραπετσώνας και πληροφορίες: www.kpedrapetsonas.gr

Πρόγραμμα
8.30 – 9.00: Προσέλευση – εγγραφές
9.00 – 9.30: Κ. Μπαζίγου, Στοχοθεσία της ημερίδας
9.30 – 10.30: Αθ. Ιωάννου, Φυσικός, MSc, (Υποψ. Διδάκτορας Χαροκόπεου Πανεπιστημίου) «Παράγοντες που επηρεάζουν τη συμμετοχή στην ανακύκλωση των αστικών στερεών αποβλήτων»
10.30 – 11.00: Χρ. Χρόνη, Γεωπόνος, MSc, (Υποψ. Διδάκτορας Χαροκόπεου Πανεπιστημίου) «Η κομποστοποίηση στην πράξη: εφαρμογές και προοπτικές στο οικιακό περιβάλλον και σε μονάδες διαχείρισης».
11.00 – 12.00: Εργαστήριο: «Το τρίπτυχο μειώνω – επαναχρησιμοποιώ – ανακυκλώνω μέσα από καθημερινές πρακτικές (Σμ. Βασιλοπούλου – Στ. Τριανταφύλλου : εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ)

12.00 – 12.30: Διάλειμμα (καφές – τσάι – κουλουράκια – κέικ)

12.30 – 14.30: Κυλιόμενα εργαστήρια Εργαστήριο 1ο: «Μελέτη έτοιμου κοσμπόστ στον κήπο και το εργαστήριο». (Δ. Στροφύλας – Στ. Τριανταφύλλου : εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ) Εργαστήριο 2ο: «Κατασκευή κομποστοποιητή» (Χρ. Χρόνη : γεωπόνος, Περ. Τσιμάκη, Σμ.Βασιλοπούλου : εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ)

14.30 – 15.30: Ελαφρύ γεύμα

Πηγή: Ε-ecology.gr

Σχετικά άρθρα