ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ (του Θεολόγου Αλεξανδράτου)

town the movie - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

town the movie - Σόλων ΜΚΟΤο 1899 ο Όσκαρ Ουάιλντ έγραψε ότι «η ζωή μιμείται την τέχνη πολύ καλύτερα από ότι η τέχνη μιμείται τη ζωή».
Τη ρήση του Ιρλανδού λόγιου αποφάσισε να αντιγράψει μια συμμορία στη Νέα Υόρκη. Εμπνευσμένοι από την περσινή κινηματογραφική επιτυχία «The Town» του Μπεν Άφλεκ, έκαναν μπαράζ ληστειών σε μικρά μαγαζιά που συνήθως διέθεταν ΑΤΜ και για αρκετό καιρό κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη.


Οι ληστές έμπαιναν στα καταστήματα, έπαιρναν τα χρήματα από τα μηχανήματα και στη συνέχεια πετούσαν λευκαντικό ώστε να εξαφανιστούν –όσο ήταν δυνατό- τα όποια στοιχεία DNA άφηναν.

Σε διάστημα ενός χρόνου έκαναν 62 ληστείες σε καταστήματα ψιλικών, πιτσαρίες και άλλα μαγαζιά με τη λεία να ξεπερνά τα 200.000 δολάρια.  Η συμμορία των 4 ανδρών «χτύπαγε» τη νύχτα κόβοντας το ρεύμα στο κατάστημα και χρησιμοποιώντας κράνη με λάμπες, σαν τους ανθρακωρύχους.

Η δράση τους έλαβε τέλος όταν ένα σχέδιο δεν πήγε όπως αναμενόταν και έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. Οι ληστές είπαν κατά την ανάκριση ότι εμπνεύστηκαν τις μεθόδους τους από την ταινία του Άφλεκ μόνο που, δυστυχώς για αυτούς, το έργο δεν είχε χάπι εντ.

Τώρα, εκεί που θα πάνε, θα έχουν άφθονο χρόνο να σκεφτούν πως την επόμενη φορά θα τα καταφέρουν καλύτερα.

Θεολόγος Αλεξανδράτος
Πηγή/Φωτό: Το Ποντίκι