ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

OΛΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΓΕΘΟΥΣ; (της Βάλιας Μπαζού)

slide 2 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

slide 2 - Σόλων ΜΚΟΚι αν ναι, εσύ πόσο τον έχεις για να σου επιτραπεί να ζήσεις; 
Ρητορικά ερωτήματα, για ψάρια, αλιείς και τις ασθένειες της αφθονίας… 

Ξέρω ότι θα πείτε πως σε τέτοιους καιρούς το να ασχολείται κανείς με τα ψάρια και τις μηχανότρατες είναι γραφικό… 

Δείτε, όμως το βίντεο και σίγουρα θα το πάρετε αλλιώς, γιατί ακριβώς αυτή την εποχή που βρισκόμαστε στο και πέντε της ένδειας, είναι απόλυτη ύβρις ορισμένοι ψαράδες να πετάνε με τα φτυάρια νεκρά ψάρια στη θάλασσα γιατί δεν έχουν εμπορική αξία…


Το βίντεο – ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα η Greenpeace αποκαλύπτει την καταστροφή που προκαλούν οι μηχανότρατες στις ελληνικές θάλασσες, αποκαλύπτει το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των 40.000 ελλήνων παράκτιων αλιέων που βρίσκονται στα πρόθυρα της ανεργίας και σε βάρος των ελλήνων καταναλωτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης 350 μηχανότρατες πετούν κάθε χρόνο 15.000 τόνους νεκρά ψάρια στη θάλασσα – το 45% της ετήσιας ψαριάς-  απλώς γιατί επιμένουν σε αυτή την καταστροφική μέθοδο αλιείας που σηκώνει από το βυθό ότι βρεθεί στο δρόμο της… κοράλλια, σφουγγάρια,  γόνο.

Η Greenpeace, ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη να προχωρήσει  στη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων στα οποία θα αποκλείονται καταστροφικές μέθοδοι όπως οι μηχανότρατες, αίτημα που στηρίζουν και οι παράκτιοι αλιείς.

Επισημαίνεται ότι μέσα σε δύο εβδομάδες περισσότεροι από 20.000 πολίτες έχουν υπογράψει το αίτημά της Greenpeace για προστασία των ελληνικών θαλασσών, συμμετέχοντας στη δράση με τίτλο «Εσύ πόσο τον έχεις;».

Βάλια Μπαζού
Πηγή: Το Ποντίκι
Φωτό: Καμπάνια “Πόσο τον έχεις”

Σχετικά άρθρα