ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

MHN ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ (ΜΑΣ)

96635scr 247 165 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

96635scr 247 165 - Σόλων ΜΚΟΤο ίδιο το φαγητό σηκώθηκε από το τραπέζι και πήγε στη σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας των G20 στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις αδικίες που καταδικάζουν εκατομμύρια φτωχούς μικροκαλλιεργητές στην πείνα και τη φτώχεια. Αγρότες από φτωχές και ανεπτυγμένες χώρες, εκπρόσωποι αγροτικών οργανισμών και ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν ζητώντας από τους G20 να δράσουν για τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων, τη χρήση της γης και τα βιοκαύσιμα.


Πολλοί αγρότες έφεραν μαζί τους τα πρόβατά τους ενώ ακτιβιστές ντύθηκαν λαχανικά θέλοντας να τονίσουν ότι οι αυξήσεις στα τρόφιμα και η χρήση της γης για παραγωγή βιοκαυσίμων αντί τροφής, πρέπει να σταματήσει τώρα.
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια επισιτιστική κρίση που θα σπρώξει δεκάδες εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους στην πείνα και την εξαθλίωση. Οι τιμές των τροφών όπως το καλαμπόκι και το σιτάρι έχουν διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να δούμε κι άλλα παιδιά να λιμοκτονούν στις οθόνες των τηλεοράσεών μας για να κάνουμε κάτι»
 δήλωσε η Marie Brill της ActionAid USA. 

Η ActionAid ασκεί πίεση για τη σταθεροποίηση των τιμών των τροφίμων, τον περιορισμό της καλλιέργειας βιοκαυσίμων αλλά και για να κινητοποιήσει τη λειτουργία ενός συστήματος αποθεμάτων σε τοπικό επίπεδο που θα μετριάσει τις συνέπειες των αυξήσεων, προς όφελος των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη δράση
Διαβάστε περισσότερα για τη δράση στη σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας G20

Διαβάστε επίσης: 
Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ “ΠΕΡΙΟΧΕΣ-ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ” ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ  
ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ – ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΗΣ – Γ’ Μέρος – Βιοκαύσιμα και Διατροφική Κρίση

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

(Πηγή: Action Aid Hellas
Φωτογραφία: Magali Delporte/ActionAid

Σχετικά άρθρα