ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

oikomadaveroias - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

Βέροια 13-5-2011

oikomadaveroias - Σόλων ΜΚΟΟι κατήγοροι ήταν ο Νομάρχης Ημαθίας με τις υπηρεσίες του και ένας κάποιος ιδιώτης, Αργυρίου Φώτης. Ήταν δίκη από έφεση και αφορούσε τους χώρους περίθαλψης άγριων ζώων και πουλιών της Ομάδας. 
Ενώ η πρώτη καταδίκη ήταν δέκα πέντε ημέρες προς τρία Ευρώ την ημέρα (45 Ευρώ), ζητήθηκε εφέσιμη ποινή, προς έκπληξη του τότε Δικαστηρίου. Και βέβαια δεν επρόκειτο να γίνει διαφορετικά, έστω κι αν ήταν μικρή η ποινή. Ήταν κορυφαίο θέμα ηθικής τάξης. Στην σημερινή δίκη βρέθηκε πάλι κατηγορούμενος ο Νίκος Ασλάνογλου και συνειδητά χωρίς Δικηγόρο και μάρτυρες.


Όλα ξεκίνησαν με εντολή Νομάρχη (Κώστας Καραπαναγιωτίδης), όπως κατέθεσε μάρτυρας κάποιας υπηρεσίας. «Αυτές τις εποχές, όταν κατηγορούμαι από αυτούς και πιθανόν να καταδικαστώ, αποτελεί τίτλο τιμής για μένα», κατέθεσε μεταξύ πολλών ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τέτοιες διώξεις την υπερεικοσαετή δράση της Οικολογικής Ομάδας.
Μετά από μια ενδιαφέρουσα διαδικασία, ήρθε η αθώωση, σε μια ακόμη δίωξη στο πλήθος που προηγήθηκαν και όσων ακολουθούν. Και οι κατήγοροι, είναι πάντα πρόσωπα της Διοίκησης, αιρετά και μη και όχι μόνον από τον Νομό Ημαθίας.

Οικολογική Ομάδα Βέροιας

Σχετικά άρθρα